Specialiștii atrag atenția! Jocurile video online, o nouă metodă de vânzare a drogurilor

1253
Specialiștii atrag atenția! Jocurile video online, o nouă metodă de vânzare a drogurilor - fond-jocuri-video-1704650034.jpg

Articole de la același autor

Grupurile de criminalitate organizată specializate în recrutarea de dealeri și vânzarea de droguri au o nouă metodă, din ce în ce mai utilizată în ultima perioadă. Specialiștii antidrog, reuniți în perioada 19-20 decembrie la un important forum organizat de Pompidou Group în Mexic, au atras atenția cu privire la noile metode folosite de marile carteluri de droguri în recrutarea de dealeri și vânzarea de droguri. Fostul șef al Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța, Marius Cristian Oprișan, transmite, de asemenea, un mesaj de alarmă părinților în ceea ce privește activitatea copiilor pe internet.

Mai multe jocuri video online precum „Grand Theft Auto” sau „World of Warcraft” reprezintă acoperirea perfectă pentru vânzarea de droguri și atragerea de noi membri. Traficanții au început să comunice prin emoticoane. O întreagă conversație poate fi purtată cu simboluri, evitând orice cuvinte suspecte care ar putea atrage atenția. Acest tipar de trafic se regăsește inclusiv pe rețelele de socializare Instagram și Snapchat.

„Jocurile video online reprezintă cea mai recentă metodă folosită de grupările de criminalitate organizată în recrutarea de dealeri și în vânzarea de droguri. Atât la nivel național, cât și la nivel european, sunt organizații care se ocupă cu monitorizarea fenomenului traficului și consumului de droguri. Acestea au atras atenția cu privire la faptul că se folosește o nouă metodă de vânzare de droguri. Prin jocurile video online, cei care se joacă au acoperire perfectă pentru vânzarea de droguri, inclusiv cei care cumpără. În ceea ce privește jocurile video online, utilizatorii se pot conecta cu aproape oricine din țară și din lume. Sistemele de mesagerie care se folosesc la aceste jocuri sunt extrem de dificil de interceptat de către forțele de aplicare a legii. În întreaga lume, în special în Europa, jocurile video online nu sunt reglementate corespunzător din punct de vedere legal și nici monitorizate”, a declarat, pentru „Cuget Liber“, specialistul antidrog Marius Cristian Oprișan, care dorește să transmită un mesaj părinților. Îi sfătuiește pe aceștia să petreacă mai mult timp cu copiii lor, să fie atenţi la semne ale consumului și la modificări de comportament şi dispoziţie. Aceștia ar trebui să acorde o atenţie sporită anturajului copilului lor, să găsească activităţi comune și să comunice eficient pentru a oferi adolescentului un sprijin real în a face faţă tentaţiilor la care sunt expuşi.


De asemenea, specialiștii antidrog adresează tinerilor câteva recomandări pentru a nu cădea în plasa drogurilor. În primul rând, ar trebui să se implice în activităţi adecvate vârstei și să evite persoanele care le oferă substanţe necunoscute.

„Refuzaţi să călătoriţi alături de un conducător auto care se află sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe! Refuzaţi invitaţiile făcute de diferitele persoane de a le urma în locuri retrase pentru a vă oferi un «chilipir», în ciuda tentaţiei! Fiţi puternici! Câteodată presiunea de a începe sau de a nu începe să consumi droguri începe din tine şi este greu să te simţi diferit de ceilalţi. Întotdeauna când ai de făcut astfel de alegeri, gândeşte-te la ceea ce este cel mai bine pentru tine! Fiţi precauţi! În momentul în care eşti sub efectul drogurilor sau în momentul procurării dozei, eşti pus în situaţii în care siguranţa îţi este ameninţată şi eşti predispus să ţi se întâmple lucruri foarte rele!”, mai atrag atenția specialiștii în domeniu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4746 secunde