Cât de des se verifică instalația electrică. Sfatul specialiștilor

451
Cât de des se verifică instalația electrică. Sfatul specialiștilor - verificare-1704649689.jpg

Articole de la același autor

Instalația electrică trebuie verificată frecvent pentru a preveni orice fel de pericol. Uzura ei se face în timp și poate crește pericolul de scurtcircuit. Deși, legal, nu este impus un termen la care trebuie făcută această verificare, specialiștii ne recomandă ca, de fiecare dată când constatăm iregularități de funcționare, să apelăm la un expert.

Mai exact, cel care poate face verificarea este un electrician autorizat de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Practic, din momentul în care este instalată rețeaua de electricitate.

Ulterior, periodic aceasta ar trebui supusă unor noi controale, sau în cazul în care are loc o extindere a instalației. Toate aceste lucruri se realizează cu ajutorul unui electrician autorizat. Acesta va verifica dacă instalația este protejată împotriva șocurilor electrice. De asemenea, se va stabili și dacă selecția conductoarelor și cablurilor a fost realizată corespunzător. Se verifică dacă manopera a fost executată în mod corect, iar capacitatea de încărcare și căderea de tensiune sunt în limite normale. Electricianul va verifica, totodată, și dacă au fost alese corect dispozitivele de protecție. Se va verifica și dacă numărul de circuit și prize este cel adecvat având în vedere dimensionarea întregii instalații. Se va verifica totodată și prezența unui întrerupător general și instalația de împământenire. Aceste verificări ajută ca durata de funcționare a instalației electrice să fie mai mare sau arată dacă se impune extinderea circuitului de iluminat. De asemenea, în acest fel se poate constata dacă circuitele existente sunt supraîncărcate. Prețul pentru o astfel de verificare începe de la 400 lei. El diferă în funcție de electricianul autorizat și de zonă.  



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9109 secunde