Concurs Vor pedepse mai mici pentru trafic cu stupefiante

237

Articole de la același autor

Curtea de Apel Constanța a judecat apelul formulat de trei indivizi împotriva sentinței Tribunalului prin care au fost condamnați la pedepse cu închisoarea după ce au fost prinși în timp ce vindeau hașiș adus din Franța. Ei au solicitat magistraților să fie îngăduitori atunci când se vor pronunța asupra vinovăției lor.
Tinerii au fost cercetați pentru comiterea infracțiunilor de trafic, deținere și introducere în țară de stupefiante de mare risc. Cea mai ușoară pedeapsă aplicată de Tribunalul Constanța, de 2 ani și 10 luni de închisoare cu suspendare condiționată, a primit-o Ciprian Dinescu. Termenul de încercare stabilit de instanță este 4 ani și 10 luni, interval în care tânărul nu trebuie să mai comită fapte penale. Potrivit aceleiași sentințe, Cătălin Diceanu ar trebui să execute 3 ani în penitenciar, iar Mihai Bogdan Eftimie ar trebui să stea după gratii o perioadă de 3 ani și 4 luni. În plus, judecătorii au dispus la sfârșitul lunii ianuarie arestarea imediată a lui Eftimie, bărbatul aflându-se și acum în arest.
Potrivit rechizitoriului, pe 27 aprilie 2007, în jurul prânzului, procurorii și ofițerii Compartimentului Antidrog al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța (BCCO) au organizat un flagrant delict, în cursul acțiunii fiind prins un tânăr de 18 ani ce deținea 76,69 de grame de hașiș (rezină de canabis). Un polițist sub acoperire a luat legătura cu Ciprian Dinescu, despre care lucrătorii Antidrog aflaseră că are droguri de vânzare și de la care cumpărase droguri în alte patru rânduri. Polițistul s-a întâlnit cu Dinescu în zona unei benzinării de la intrarea în stațiunea Mamaia. După ce tânărul a urcat în mașina polițistului, iar "cumpărătorul" s-a convins că Dinescu are drogurile la el, restul echipei de la Antidrog a realizat flagrantul. La percheziție, asupra lui Ciprian a fost găsită o cutie metalică, în care se aflau 76,96 de grame de hașiș. Ciprian Dinescu a cerut 1.000 de euro pentru drogurile respective, o sumă mare pentru această cantitate, care, în mod normal, se vinde pentru aproximativ 500-600 euro.
Al doilea individ implicat, Bogdan Eftimie aducea rezină de canabis din Franța, pe care, ulterior, o comercializa. La domiciliul său, anchetatorii au găsit în urma percheziției efectuate un gram de rezină de canabis. Bărbatul a introdus pe 21 aprilie 2007, în România, în scopul vânzării, peste 65 de grame de rezină de canabis. De altfel, el nu se află la prima abatere de la legea penală. Anchetatorii au ajuns pe urmele individului ca urmare a denunțului făcut de Ciprian Dinescu, de 18 ani, din Constanța, elev în clasa a XII-a la Liceul Economic 2. Anchetatorii au mai stabilit că un alt individ, Cătălin Diceanu, a intermediat cumpărarea stupefiantelor de către Dinescu și a expediat în Franța suma de 650 de euro. Instanța se va pronunța pe 30 aprilie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4018 secunde