Ministrul Apărării, Corneliu Dobrițoiu:

"Vrem să reîntoarcem armata spre tradiție"

279
Ministrul Apărării Naționale, Corneliu Dobrițoiu, a afirmat, ieri, după ce a vizitat expoziția de tehnică militară din Parcul Izvor dedicată Zilei Armatei Române, că ministerul pe care îl conduce dorește să reîntoarcă armata spre tradiție.


El a precizat că, în acest an, Ziua Armatei va fi organizată printr-o serie de manifestări mult mai ample decât cele pe care ministerul le-a desfășurat până în prezent în astfel de ocazii. Dobrițoiu a adăugat că astfel de manifestări vor avea loc și în locurile unde s-au desfășurat bătălii grele pentru armata română - la Oarba de Mureș, Păuliș, Mărăști și Mărășești - pentru a da o altă încărcătură emoțională unor astfel de manifestări. 
"Oamenii aceștia fac niște servicii colosale", a afimat ministrul apărării, referindu-se la militarii români. Potrivit lui Corneliu Dobrițoiu, armata română era numită "marea mută", în sensul că armata "nu era vocală, nu ieșea în presă". 
În același timp, ministrul Apărării nu a uitat să menționeze greutățile financiare cu care se confruntă armata română. "Instrucția se face cu suferință, dar când o faci cu lipsă de bani, cu un buget de destructurare, atunci suferința e și mai mare, pentru că nu poți să muncești", a spus Dobrițoiu. 
El a adăugat că, în ciuda acestor greutăți, militarii vor sărbători Ziua Armatei Române, întorcându-se spre tradiție. 
"Sunt provocări pe care încercăm să le depășim, dar, zilele acestea, ne vom întoarce spre tradiție și vom sărbători momentele de glorie, vom sărbători jertfele", a subliniat ministrul apărării. El a ținut să menționeze că a petrecut 37 de ani în rândurile armatei și, din această cauză, se consideră coleg cu mai tinerii militari români.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3793 secunde