Zeci de percheziții în județul Constanța, pentru prinderea grupării care aproviziona litoralul cu etnobotanice

216
Zeci de percheziții în județul Constanța, pentru prinderea grupării care aproviziona litoralul cu etnobotanice - diicotperchezitii-1605113351.jpg

Articole de la același autor

O grupare infracțională ce numără peste o sută de membri, specializată în procurarea și distribuirea de etnobotanice în județul Constanța, a intrat în vizorul oamenilor legii. Miercuri, 11 noiembrie, procurorii Direcției Investigarea Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) și polițiștii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Constanța au descins în 69 de percheziții: în municipiile Constanța și Mangalia, cât și în localitățile Eforie Nord, Eforie Sud, Tuzla, Techirghiol, Agigea și Ovidiu.

Membrii grupării organizate sunt acuzați de trafic de droguri de risc, efectuarea de operațiuni ilicite cu substanțe psihoactive și spălare de bani.

„În fapt, s-a reținut că începând cu luna octombrie a anului 2017 și până în prezent grupul infracțional organizat, constituit inițial din 9 persoane, la care ulterior au aderat alte 50 de persoane, a acționat pentru procurarea, prepararea, stocarea, distribuirea și punerea în vânzare a substanțelor noi cu proprietăți psihoactive, cunoscute sub denumirea de „etnobotanice”.

Gruparea infracțională a acționat pe raza municipiului Constanța, dar și în zona sudică a litoralului, respectiv localitățile Eforie, Techirghiol, Tuzla și municipiul Mangalia”, au arătat procurorii DIICOT.

Anchetatorii au stabilit că în cei trei ani de activitate, gruparea ar fi împrăștiat în județul Constanța și pe litoral peste 15 kilograme de etnobotanice, pentru care a obținut 1.292.355 de lei.

Miercuri, 11 noiembrie, în urma perchezițiilor, nu mai puțin de 111 persoane au fost duse la audieri.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.434 secunde