Zeci de pompieri s-au luptat cu flăcările într-un bloc din Năvodari

193
Zeci de pompieri s-au luptat cu flăcările într-un bloc din Năvodari - pompier-1651771352.jpg
Peste 70 de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au luptat aproximativ șapte ore cu flăcările care au cuprins mansarda unui bloc de locuințe din orașul Năvodari.
 

Alerta a fost dată în ziua de 05.05.2022, ora 11.27, printr-un apel la numărul unic de urgență 112. La locul solicitării au intervenit opt autospeciale de stingere cu apă cu spumă, din care două venite în sprijin de la inspectoratele pentru situații de urgență din Ialomița și Călărași, trei autospeciale pentru intervenție și salvare de la înălțime, un SMURD tip B, o autospecială pentru transport victime multiple, o descarcerare, o autocisternă și două ambulanțe de la Serviciul Județean de Ambulanță Constanța.

S-a acționat pentru localizarea, limitarea și stingerea incendiului atât din interior, cât și din exterior, una din cele patru laturi ale blocului cu patru scări fiind inaccesibilă. Flăcările s-au extins cu repeziciune din cauza vântului dar și a materialelor ușor inflamabile utilizate în construcția mansardei – lemn, OSB, vată minerală.
 

Din cauza flăcărilor puternice, bucăți din părțile laterale ale acoperișului din tablă s-au desprins; nicio persoană nu a fost rănită.

Pompierii militari au reușit să decoperteze parțial acoperișul, facilitându-se astfel stingerea incendiului de la exterior, cu ajutorul autoscărilor.
 

Nu s-au înregistrat victime; 14 persoane s-au autoevacuat, iar o alta în vârstă de 82 ani a fost evacuată de forțele de intervenție. În trei dintre apartamente, pompierii militari au găsit doi câini și o pisică; animalele au fost evacuate și predate proprietarilor.


Mansarda blocului a ars generalizat, pe o suprafață de peste 2.000 mp.

Opt apartamente aflate la masardă au fost afectate în totalitate de incendiu iar alte opt, situate tot la mansardă, au fost afectate în proporție de 30-40% fiecare. Șaisprezece apartamente situate la etajul IV al blocului au fost afectate de apa provenită de la operațiunile de stingere a incendiului.
 

Incendiul a fost lichidat la ora 17.52; două autospeciale au rămas pentru asigurare măsuri PSI. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4286 secunde