Puncte suplimentare de intervenție ale ISU Dobrogea, pe litoral și pe A2, în weekendul de 1 Mai

217
Puncte suplimentare de intervenție ale ISU Dobrogea, pe litoral și pe A2, în weekendul de 1 Mai - xpregatiri1mai1-1651228280.jpg

Articole de la același autor

Peste 25.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne au fost mobilizaţi pentru weekendul de 1 Mai. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, a prezentat, vineri, 29 aprilie, măsurile luate pentru următoarele zile, inclusiv pentru litoral. „Pentru că în mod tradiţional în weekendul cu ziua de 1 Mai mulţi români aleg să meargă la munte sau la mare, în staţiunile turistice a fost suplimentat numărul efectivelor de ordine publică şi al echipajelor care asigură intervenţia în situaţii de urgenţă. Pe autostrada A2, principala cale rutieră către litoral, a fost operaţionalizat temporar un punct de lucru cu componentă de prim-ajutor şi stingere incendii care va permite intervenţia rapidă în cazul producerii unor accidente grave”, a transmis Monica Dajbog.

La datorie vor fi și polițiștii, dar și jandarmii. „Ne aşteptăm ca un număr mare de turişti să aleagă Marea Neagră ca destinaţie pentru petrecerea zilei de 1 Mai. Mamaia, Vama Veche, Costineşti sau Mangalia sunt staţiunile cele mai căutate pentru distracţie. Jandarmii vor fi prezenţi în aceste locuri pentru a avea grijă de siguranţa oamenilor. Peste 300 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa şi ai Grupării de Jandarmi Mobile Constanţa se vor asigura, alături de colegii poliţişti, că turiştii îşi petrec timpul liber în siguranţă. Jandarmii vor constitui în staţiunile în care va fi un număr mare de turişti echipe mobile de intervenţie pregătite să intervină în caz de tulburare a ordinii publice. În toată această perioadă principalele trasee de patrulare vor include zonele foarte aglomerate, cum sunt porturile turistice, faleza Cazinoului, precum şi zona cluburilor şi a discotecilor”, a declarat Ana-Maria Burchi, reprezentant Centrul de Informare Publică al Jandarmeriei Române.

La nivelul județului Constanța, pompierii au amenajat pentru acest sfârșit de săptămână puncte temporare de intervenţie în zonele aglomerate de pe litoral și pe Autostrada A2. „Ca măsură operaţională suplimentară, pe autostrada A2, la km 19, începând de astăzi şi până luni, ISU Bucureşti-Ilfov a operaţionalizat un echipaj de stingere cu modul de descarcerare inclus şi o ambulanţă SMURD pentru asigurarea intervenţiilor, inclusiv a celor medicale de urgenţă. De asemenea, având în vedere că în această perioadă pe litoral este aşteptat un număr mare de turişti, la nivelul ISU Constanţa s-au constituit patru puncte temporare de lucru, în localităţile Agigea, Valu lui Traian, Vama Veche şi Valea Dacilor. În aceste locaţii, începând de astăzi şi până marţi, se va afla câte un echipaj de stingere, pentru eficientizarea timpului de răspuns la solicitările de urgenţă care se pot produce”, a explicat Adrian Marin, reprezentant Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3603 secunde