Incendii devastatoare, în miez de noapte. Trei victime au ajuns la spital, zeci de locuințe sunt distruse!

520

Articole de la același autor

Aproape 120 de persoane au fost evacuate din locuințe, iar trei victime au ajuns la spital, în urma a două incendii care au avut loc în două blocuri din municipiul Constanța, în dimineața zilei de joi, 14 aprilie. Zeci de pompieri au acționat pentru ca flăcările să nu se extindă la locuințele învecinate.





O explozie puternică a zguduit liniștea cartierului CET din municipiul Constanța, în noaptea de miercuri spre joi, 13 spre 14 aprilie, în jurul orei 3.14. După explozie, un incendiu devastator a izbucnit într-o garsonieră situată în blocul C5 de pe strada Egretei. În câteva minute, mai multe echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” erau la fața locului, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, două autoscări, o autospecială de descarcerare, trei ambulanțe SMURD, o autospecială de transport victime multiple, dar și trei echipaje de la Serviciul de Ambulanță Județean Constanța.



Zeci de locuințe au pereții crăpați și geamurile sparte

Zeci de oameni disperați reușiseră să iasă din blocul în care fumul negru și înecăcios se răspândise cu repeziciune. Alte 20 de persoane au fost evacuate cu ajutorul salvatorilor. „În jurul orei 3.14, prin apel la numărul unic de urgență 112, am fost informați că a avut loc în Constanța, pe strada Egretei, la un bloc de locuințe P+3, la etajul al doilea, o explozie urmată de incendiu. Din primele momente au fost alocate mai multe echipaje. În urma incendiului au ars aproximativ 25 de metri pătrați dintr-o garsonieră situată la etajul al doilea, iar în urma exploziei au fost afectate 25 de locuințe. Totodată, au fost evacuate 20 de persoane cu ajutorul salvatorilor, iar 71 de persoane s-au autoevacuat. În urma incendiului au fost transportate la spital de către o ambulanță SMURD și o autospecială a SAJ două persoane. De asemenea, la fața locului s-a deplasat și un reprezentant al Primăriei Constanța pentru a stabili dacă sunt persoane care au nevoie de relocare. Incendiul a fost lichidat în mai puțin de o oră, iar evaluarea pagubelor a fost finalizată dimineața, în jurul orei 8.00”, a afirmat sg. maj. Oana Manoilă, subofițer Compartimentul Informare și Relații Publice.

Cele două victime ajunse la spital sunt locatari ai garsonierei unde a avut loc explozia, un bărbat de 50 de ani, cu arsuri pe aproximativ 40 – 50% din suprafața corpului, și o femeie de 49 de ani, cu arsuri pe aproximativ 30% din suprafața corpului. Ambii au fost intubați în momentul în care au ajuns la Urgența Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, existând suspiciuni că le-au fost afectate căile respiratorii superioare.



La lumina zilei, dimensiunile prăpădului lăsat în urmă de suflul exploziei sunt considerabile. Majoritatea locuințelor au geamurile sparte, ușile de acces slăbite, dar și pereții crăpați; locuințele situate în apropierea celei unde a avut loc deflagrația sunt de nelocuit până la realizarea reparațiilor.

Din primele informații, cauza probabilă a incendiului pare să fie acumulare de gaze în locuință din cauza unui aparat de gătit defect. Cercetările continuă însă, pentru a se stabili cu exactitate ce anume s-a întâmplat.



Alertă pe aleea Topolog: un bloc evacuat

După aproximativ trei ore, un alt incendiu a izbucnit pe aleea Topolog, în cartierul constănțean Inel 2. De data aceasta, flăcările au cuprins un apartament situat la primul etaj al unui bloc, în jurul orei 6.30. În jur de 25 de persoane s-au autoevacuat, iar o altă locatară a fost evacuată de salvatorii în roșu. La acest incendiu, salvatorii au intervenit cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, două autospeciale cu autoscări, două ambulanțe SMURD și un echipaj de la SAJ. O victimă a fost transportată la spital, pentru îngrijiri medicale.

Din primele informații, cauza probabilă a incendiului a fost un scurt circuit. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4246 secunde