Trageri antiaeriene, în poligonul Capu Midia

182
Trageri antiaeriene, în poligonul Capu Midia - trageriantiaeriene-1649958868.jpg

Articole de la același autor

Timp de două săptămâni a fost activitate intensă în poligonul Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu”. Peste 200 de militari ai Batalionului 635 Apărare Antiaeriană „Precista” din Bacău și ai Batalionului 228 Apărare Antiaeriană „Piatra Craiului” din Brașov au țintit țevile tunurilor de calibrul 2x30 mm și 2x35 mm către cer și au raportat la final: misiune îndeplinită! Trageri de luptă au avut loc și cu mitralierele antiaeriene calibrul 12,7 mm.

Comandanții le-au pregătit militarilor scenariile de luptă astfel încât să le pună în valoare abilitățile de trăgători și să vadă cum lucrează în echipă. „Am plecat de la un scenariu fictiv în care suntem atacați prin surprindere din direcția mării, iar ceea ce am urmărit a fost să avem un timp de reacție cât mai mic în ocuparea dispozitivului de luptă și în luarea deciziei de combatere a țintelor”, a spus comandantul Batalionului 635 Apărare Antiaeriană „Precista”, locotenent-colonelul Ioan Pricob.

Ca element de noutate, la instruirea din poligonul de la malul mării au participat și câțiva rezerviști voluntari care au făcut parte din echipajele tunurilor. „Sunt la prima tragere la Capu Midia. A fost o experiență plăcută, interesantă și aș vrea să mai particip.  E ceva nou și ceva util pentru mine și pentru pregătirea mea”, a povestit Ion Radu, soldat rezervist voluntar.


Pentru ca misiunea să fie una complexă, pe lângă bombele luminoase lansate de specialiștii poligonului, au fost folosite și elicoptere aparținând Bazei 57 Aeriene „Mihail Kogălniceanu” într-un antrenament cu ținte aeriene marcate, în cadrul căruia militarii antiaerieni din Brașov au exersat toate procedurile de descoperire, însoțire și combatere a țintelor aeriene.

Și cum fiecare tragere din poligon se încheie cu o evaluare, specialiștii Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu” au tras linie și au acordat calificativele „foarte bine”.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3696 secunde