Ghid de întâlnire pentru fetele timide

510
Ghid de întâlnire pentru fetele timide - ghid-1386520808.jpg
Întâlnirile pot provoca adevărate coșmaruri oamenilor timizi. Ai vrea să cunoști persoana potrivită, dar îți e prea teamă să faci primul pas. Prezentările, să întinzi mâna și să privești în ochii celuilalt pot fi stresante. Creierul ți se blochează în timp ce te gândești ce să spui. Te pierzi când ești întrebată ceva banal, cum ar fi "Unde lucrezi?". Și oamenii timizi reușesc însă, să lege relații de durată și fericite. Pentru a scăpa de teroarea socială, iată câteva sfaturi folositoare.

1. Gândește înainte. Întrebarea "Și cu ce te ocupi?" va fi pusă la un moment dat, așa că e bine să ai un răspuns pregătit. Descrie într-un mod simplu și concis unde lucrezi și care este rolul tău, fără a detalia prea mult.

2. Pune întrebări. Oamenilor le place să vorbească despre ei, așa că pune întrebări. Pentru a fi sigură că nu te blochezi, fă-ți în minte o listă cu întrebările pe care ai vrea să le pui. Acestea se vor schimba pe parcursul discuției, dar e mai bine să ai și câteva de rezervă pentru a evita momentele stânjenitoare.

3. Dacă te simți stânjenită, încearcă să îndrepți atenția către el printr-un simplu "Dar tu?".

4. Ascultă ce îți spune cel din fața ta, este important. În loc să te gândești ce vei spune tu, as-cultă-l pe el. Dacă îți povestește despre cum și-a petrecut week-end-ul trecut jucând golf și tu nu știi nimic despre acel sport, provoa-că-l să-ți povesteas-că și cum a început să-l practice.

5. Zâmbește. Un zâmbet este întot-deauna apreciat. E vorba de câte un zâmbet din când în când, nu de un rân-jet continuu. Fețele zâmbitoare apropie oamenii și par mai prietenoase. Un râs sincer, din toată inima, este mai mult decât binevenit, când este cazul.

6. Respiră. Dacă te înroșești de emoții și începi să ai palpitații, stai o clipă, respiră adânc și încet. Dacă pe parcursul întâlnirii începi să te simți inconfortabil, scuză-te și mergi la toaletă.

7. Fă complimente. Sinceritatea este cheia, găsește ceva ce îți pla-ce cu adevărat și fă o observație asupra sa. E ciudat să complimentezi un bărbat pentru ochii săi jucăuși, așa că axează-te pe accesorii, ceas, haine, pantofi. Nu exagera cu laudele.

8. De actualitate. E bine să cunoști evenimentele actuale pentru a le putea discuta. Nu intrați în zonele de discuții controversate, cum ar fi politica.

9. Ține seama de mărunțișuri. Sunt oameni care discută cu atâta ușurință despre orice, încât ai senzația că-i știi de o viață. Oamenii timizi au senzația că dacă aduc în discuție vremea de exemplu, vor părea stupizi. Subiecte ca vremea sau prețurile la benzină ne afectează pe toți, astfel că oricine poate relaționa la ele.

(Sursa: www.femina.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 07 Decembrie 2013
Stire din Life and Style : Scapă acum de gelozie!
Sâmbătă, 07 Decembrie 2013
Stire din Life and Style : Nu te bucuri de sex? Iată de ce!
Sâmbătă, 07 Decembrie 2013
Stire din Sănătate : Ce este și cum se tratează "ochiul leneș"
Pagina a fost generata in 0.3821 secunde