Amy Winehouse va avea statuie. Construc╚Ťia va fi inaugurat─â ├«n 2014, la Londra

242
Amy Winehouse va avea statuie. Construc╚Ťia va fi inaugurat─â ├«n 2014, la Londra - amywinehouse-1353747946.jpg

Articole recomandate

O statuie a c├ónt─âre╚Ťei Amy Winehouse va fi inaugurat─â la Londra pe 14 septembrie 2014, data la care artista britanic─â ar fi ├«mplinit v├órsta de 31 de ani.

Proiectul este coordonat de Mitch Winehouse, tat─âl c├ónt─âre╚Ťei, iar statuia va fi amplasat─â ├«n cartierul londonez Camden, unde a locuit Amy Winehouse, informeaz─â contactmusic.com.

Statuia va fi dezvelită cu ocazia unui concert de caritate care va avea loc în complexul Roundhouse.

Informa╚Ťia a fost dat─â publicit─â╚Ťii la edi╚Ťia inaugural─â a evenimentului Amy Winehouse Foundation Ball, care a avut loc mar╚Ťi sear─â, la Londra. Evenimentul a fost prezentat de produc─âtorul muzical Mark Ronson, un bun prieten al c├ónt─âre╚Ťei.

Amy Winehouse a murit pe 23 iulie 2011, la v├órsta de 27 de ani, dup─â ce s-a confruntat mul╚Ťi ani cu dependen╚Ťa de alcool ╚Öi de droguri. Moartea ei a fost una "accidental─â" - potrivit rezultatelor anchetei f─âcute de poli╚Ťie -, cauzat─â de abuzul de alcool.

Fanii ╚Öi criticii laolalt─â i-au aclamat farmecul necizelat, umorul incisiv ╚Öi combina╚Ťia unic─â de jazz ╚Öi soul care ├«i caracterizau muzica. Un alt avantaj al controversatei artiste britanice era talentul incontestabil de compozitoare - muzica pe care a scris-o este, f─âr─â excep╚Ťie, profund personal─â, de o candoare brutal─â. Cele dou─â discuri lansate ├«n timpul vie╚Ťii sale, "Frank" ╚Öi "Back to Black" - recompensat cu cinci premii Grammy -, s-au v├óndut ├«n peste 12 milioane de exemplare ├«n ├«ntreaga lume. Lansat ├«n 2006, "Back to Black" a devenit, dup─â moartea divei, cel mai bine v├óndut album al secolului al XXI-lea, ├«n Marea Britanie. Acel record a fost la r├óndul lui dobor├ót ├«n decembrie 2011 de albumul "21" al c├ónt─âre╚Ťei Adele.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5526 secunde