Paul Anka revendică single-ul postum MJ

310
Paul Anka revendică single-ul postum MJ - ba7fb7aa93b1203a1f5e19b0857870e3.jpg
Primul single postum al cântărețului Michael Jackson, intitulat "This Is It", lansat cu mare vâlvă luni și promovat ca fiind o piesă originală, este de fapt o preluare a unui cântec compus în urmă cu 26 de ani și lansat acum 18 ani, de un cântăreț portorican.
Cântecul datează din 1983, când a fost realizat sub titlul "I Never Heard", fiind compus de Michael Jackson împreună cu Paul Anka. Piesa urma să fie inclusă pe un album al cantautorului canadian, însă, în cele din urmă, cei doi nu s-au mai înțeles, iar Jackson a păstrat casetele master, Paul Anka primind înregistrarea acestui cântec.
În cele din urmă, piesa a fost lansată în 1991, Paul Anka permițându-i unui cântăreț portorican necunoscut, Sa-Fire, să îl interpreteze.
Atât "I Never Heard", cât și "This Is It" conțin aceeași parte vocală și aceleași acorduri de pian, deși piesa lansată luni cuprinde și câteva efecte noi și backing vocals realizate de frații lui Michael Jackson.
Coautorul acelei piese, compozitorul Paul Anka, celebru pentru piesa "My Way", a amenințat că va da în judecată compania care administrează averea lui Michael Jackson dacă nu i se recunosc meritele și nu i se va plăti o parte din încasările ge-nerate de această piesă.
Administratorii averii lui Michael Jackson au re-cunoscut foarte repede meritele lui Anka în con-ceperea piesei, acceptând să îi plătească 50% din încasările generate de acesta. Acest procent ar putea reprezenta o sursă imensă de venituri pentru cântărețul canadian, acum în vârstă de 68 de ani.
"Au înțeles că a fost o greșeală, au înțeles că este cântecul meu, au înțeles că este vorba despre producția mea a vocii sale, în studioul meu, și voi primi 50% din întregul proiect, ceea ce reprezintă, de altfel, o înțelegere echitabilă", a decla-rat Paul Anka într-un mesaj video postat pe TMZ.com.
Cu toate acestea, "This Is It" a fost promovat ca fiind o piesă "nouă" a starului dispărut, una dintre multele înregistrări nelansate, ce vor apărea pe piață în următorii ani. Înainte de moartea sa din luna iunie, starul a colaborat cu nume sonore din muzica actuală, precum Akon sau Will.i.am.
Piesa a fost lansată online și la radio la aproape patru luni de la moartea starului, în Los Angeles, la vârsta de 50 de ani, din cauza unei supradoze de medicamente.
Un dublu CD cu piesele lui Jackson va ajunge pe rafturi pe 28 octombrie, în aceeași zi cu lansarea în cinematografe a documentarului "This Is It", ce prezintă înregistrări de la repetițiile starului pentru seria de 50 de concerte pe care celebrul cântăreț ar fi trebuit să le susțină la O2 Arena din Londra, începând din 13 iulie.
"Cântecul a fost ales deoarece versurile se potriveau cu numele dat de Michael turneului său", a declarat un purtător de cuvânt al fondului care administrează averea starului. "Suntem încântați să prezentăm acest cântec în premieră, în interpretarea lui Michael, și că fanii lui Michael au răspuns într-un număr atât de mare. Coautorul acestui cântec este legendarul Paul Anka", a declarat aceeași sursă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 14 Octombrie 2009
Stire din Monden : Heidi Klum, la a patra naștere
Marţi, 13 Octombrie 2009
Stire din Monden : Clovnul spațial a revenit pe pământ
Marţi, 13 Octombrie 2009
Stire din Monden : Un nou membru al familiei Seal - Klum
Pagina a fost generata in 1.7214 secunde