Wyclef Jean își anunță astăzi candidatura la președinția statului Haiti

355
Wyclef Jean își anunță astăzi candidatura la președinția statului Haiti - aec3ed7338bbf69ca9e72e7faaf5fe36.jpg
Starul hip-hop Wyclef Jean, fost membru al grupului The Fugees, își va anunța candidatura la președinția statului Haiti azi, pe postul CNN, a anunțat, marți, postul de televiziune american.
Cântărețul haitian își va anunța candidatura în ediția de joi a emisiunii "Larry King Live", au adăugat reprezentanții CNN, citând o sursă apropiată artistului.
Constituția haitiană îi interzice președintelui actual, René Préval, să candideze pentru un nou mandat de șef al celui mai sărac stat din cele două Americi, răvășit de seismul din 12 ianuarie. Alegerile prezidențiale din Haiti vor avea loc pe 28 noiembrie.
Mandatul președintelui Préval se încheie în februarie 2011, dar mai multe partide haitiene îl acuză deja pe șeful statului insular că vrea să rămână la putere.
Wyclef Jean, în vârstă de 37 de ani, s-a născut într-o suburbie a capitalei Port-au-Prince, însă a părăsit Haiti - considerat cel mai sărac stat din emisfera nordică - și a crescut în cartierul Brooklyn din New York (SUA).
Însă pentru a se putea înscrie în cursa pentru președinție, Wyclef Jean va trebui să dovedească că a locuit în Haiti în ultimii cinci ani, că deține o proprietate în această țară și că nu a fost cetățean al altui stat.
Cântărețul a fost implicat în ultimii ani în numeroase campanii de strângere de fonduri pentru asociația umanitară pe care a înființat-o, Yele Haiti Foundation, care a jucat un rol important în ajutorarea sinistraților seismului din ianuarie, ce a făcut 250.000 de victime și a lăsat fără locuințe peste 1,5 milioane de persoane.
Acuzațiile de fraudă și abuzuri financiare, lansate în paralel cu operațiunile de salvare a sinistraților, au adus însă atingeri grave imaginii fundației Yele Haiti.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 04 August 2010
Stire din Monden : Charlie Sheen a scăpat de închisoare
Marţi, 03 August 2010
Stire din Monden : Alicia Keys s-a căsătorit
Pagina a fost generata in 1.8968 secunde