A fost adoptat codul de conduită pentru persoanele care gestionează fonduri europene

304
Executivul a aprobat, astăzi, prin memorandum, Codul de conduită pentru persoanele care gestionează fonduri europene, a anunțat ministrul Afacerilor Europene Leonard Orban.

Elementul de noutate este acela că fiecare persoană din instituțiile de stat care se ocupă cu gestionarea fondurilor europene va trebui să semneze o declarație pe proprie răspundere. În acest mod se are în vedere evitarea incompatibilității și a conflictelor de interese.

"Declarația pe propria răspundere este un element nou adus de acest Cod și prevede faptul că fiecare persoană a luat cunoștință de situațiile de incompatibilitate și conflictele de interese reglementate de legislația în vigoare. Dar și un angajament de a nu presta activități susceptibile să genereze conflicte de interese și incompatibilități", a explicat Leonard Orban.

"Practic, dacă semnezi acea declarație pe proprie răspundere și nu respecți prevederile respective, vei suporta rigorile legii", a adăugat ministrul. El a precizat că "documentul vizează numai personalul cu atribuții în sistemul de gestionare și nu se referă la beneficiarii proiectelor comunitare".

Acest Cod va fi inclus în Strategia Națională Anticorupție elaborată de Ministerul Justiției.

Potrivit inițiatorilor, Codul de conduită nu aduce reglementări noi în materia conflictului de interese și incompatibilităților, dar va ajuta personalul cu atribuții în gestionarea de fonduri europene să înțeleagă mai bine situațiile care pot genera incompatibilități și conflicte de interese.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2937 secunde