A fost dezbătut public bugetul local al municipiului Medgidia

181
La Casa de Cultură "I. N. Roman" din Medgidia a avut loc, luni seara, dezbaterea publică cu tema - "Bugetul de venituri și cheltuieli al Unității Administrativ Teritoriale Medgidia pe anul 2013".

Primarul Marian Iordache a prezentat bugetul de venituri și cheltuieli pornind de la enumerarea priorităților locale pe anul 2013.

"Se are în vedere dezvoltarea locală cu ajutorul proiectelor U.E și investiții noi pentru crearea de locuri de muncă, îmbunătățirea infrastructurii rutiere, protecția cetățenilor și a mediului, funcționarea la nivel cantitativ și calitativ superior a serviciilor publice, precum și susținerea educației, sănătății, culturii, sportului și cultelor. Veniturile bugetului de funcționare anului în curs este de 55.802.873 lei, veniturile secțiuni de funcționare în valoare de 41.847.939 lei și venituri secțiuni de dezvoltare în sumă de 13.954.934 lei.Totalul cheltuielilor bugetului pe anul 2013 este în valoare de 57.686.406 lei, cheltuieli secțiunea funcționare în sumă de 42.959.956 lei precum și cheltuieli secțiunea dezvoltare este de 14.726.450 lei", a spus edilul din Medgidia.

El a adăugat că o contribuție importantă la bugetul local de venituri este reprezentată de un nivel de colectare cât mai mare a impozitelor și taxelor locale, astfel raportat la ultimii patru ani, aceste taxe au fost menținute la același nivel.

Edilul orașului a vorbit și despre proiectele anului în curs după cum urmează: Planul Integrat de Dezvoltare Urbană - modernizare străzi (program multianual) reabilitare spații verzi, parcuri, creșterea sigu-ranței și prevenirea criminalității în municipiul Medgidia prin achiziționarea de echipamente specifice și amenajarea unui centru de supraveghere modernizare străzi.

De asemenea, se va continua și finalizarea proiectului de tramă stradală, în prezent lucrările fiind finalizate în proporție de 90%, doar strada Văii urmând a duce la îndeplinire obiectivul proiectului, în primăvara acestui an.

Totodată, locuitorii din Medgidia au fost informați că în planul administrației locale este inclusă și realizarea de noi capacități de producere a energiei electrice și termice, prin valorificarea resurse-lor energetice regenerabile: solare, eoliene, și a altor resurse regenerabile de energie, și construirea unor parcuri eoliene și fotovoltaice.

La final, publicului i-a fost prezentată și lista de investiții pentru anul 2013, ce se ridică la o valoare totală de 12.130.987 lei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5579 secunde