A fost promulgată legea privind demiterea președintelui

542
2
Președintele Traian Băsescu a promulgat legea care prevede că demiterea șefului statului trebuie aprobată la referendum de majo-ritatea cetățenilor înscriși în listele electorale.
Conform Administrației prezidențiale, Traian Băsescu a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.103/2009 pentru modificarea și completarea Legii nr.3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului.
Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a aprobat, în 27 martie, cererea de reexaminare a președintelui Traian Băsescu la OUG 103/2009 privind referendumul, stabilind ca demiterea președintelui României să fie aprobată dacă a întrunit majoritatea voturilor cetățenilor înscriși în listele electorale. Inițial, textul privind referendumul prevedea că demiterea președintelui României este aprobată dacă a întrunit majoritatea voturilor valabil exprimate, la nivelul țării, ale cetățenilor care au participat la referendum.

Comentează știrea

Mambo
11 aprilie 2012
Lege făcută pe genunchi

Ca de obicei , legea e făcută pe genunchi în tren. Sigur legea va fi schimbată în funcție de interesele partidului care va fi la putere. O lege bună făcută cu cap, pentru demiterea Președintelui României trebuie băgată în Constituție ca să nu mai poate fi "ciuntită" de cine știe ce partid aflat la putere. 1) Dacă se ajunge la referendum , Președintele poate fi demis numai cu minim procentul votanților plus 1 cu care a câștigat alegerile și a fost investit în funcție. 2) Dacă Președintele câștigă în urma referendumului, atunci Parlamentul în maxim 24 ore trebuie să se auto-dizolve, iar partidul sau partidele care au semnat pentru demiterea Președintelui să nu mai aibe dreptul să inițieze o astfel de acțiune timp de două legislaturi, adică 8 ani. 3) Dacă C.C. decide că actiunea partidului sau partidelor pentru demiterea Președintelui e neconstituțională, atunci Parlamentul nu mai are dreptul să inițieze o astfel de acțiune până la sfârșitul mandatului Președintelui cu excepția când Președintele e dovedit clar că e trădător de țară și poate fi suspendat de Parlament cu acordul C.C. ca să poată fi judecat. 4) Dacă procesul e pierdut de Președinte, va fi condamnat conform legilor în vigoare. 5) Dacă procesul e câștigat de Președinte atunci poate cere daune morale de la fiecare semnatar din Parlament al listei pentru demiterea Președintelui și interzicerea dreptului pe viață de a mai candida pentru parlamentare, iar C.C să se autodizolve iar membrii ei să nu mai aibă dreptul să candideze pentru C.C.

nae
11 aprilie 2012
parca ieri voia sa demisioneze,asa cuvint si seriozitate are un cmdt de nava?

Degeaba isi asigura curul banditul ,dupa alegeri legea va fi schimbata din nou iar cetatenii care au din ce in ce mai multa ura pe el vor veni sigur la referendum sa-l zboare.Toate imbirligaturile astea,sfidarea populatiei fara de care nu ajungea presedinte,scotind legi antidemocratice ptr a pastra puterea chiar si fara vointa poporului le intrece pe toate.Abia asteptam alegerile din noiembrie ca niciodata.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4749 secunde