Chesoi despre Diaconescu:

"A fost un om lipsit de ură și de patimă"

520
1
Aflat în București, la sediul biroului central PNȚCD pentru slujba de funeralii a regretatului lider creștin democrat, Ion Diaconescu, Tu-dorel Chesoi a acceptat să rememoreze câteva dintre trăsăturile care l-au transformat pe acesta într-un adevărat model urmat pentru actuala clasă politică. Chesoi împreună cu alți zece membri ai organizației locale s-au deplasat, ieri, la București, cu coroa-ne de flori, pentru a-și conduce liderul pe ultimul drum.
"Chiar acum (ieri-n.r.) suntem la sediul central al partidului unde ne pregătim să îl conducem pe ultimul drum pe domnul Ion Diaconescu. L-am cunoscut din primii ani de după revoluție, l-am apreciat enorm pentru faptul că i-a fost mereu alături de domnului Corneliu Coposu. A fost un om extraordinar, cu multiple calități, care lipsesc actualei clase politice. Vorbea cu o degajare ireală, era un om de un calm deosebit, lipsit de ură și de patimă. Acestea sunt trăsături pe care le-am remarcat în rândul mai multor foști deținuți politici, care s-au schimbat foarte mult în închisori, deși s-ar presupune că sistemul nu poate decât să te afecteze în mod negativ și să te înăsprească. Acești oameni, ca și Ion Diaconescu, au devenit mai buni în închisori. Nu pot fi egalați, sunt repere morale pentru clasa politică, iar domnul Diaconescu va rămâne modelul nostru de urmat", a declarat Chesoi.
Fostul președinte al PNȚCD Ion Diaconescu a decedat, marți seară, la vârsta de 94 de ani. Ion Diaconescu fusese tratat recent la Institutul de Cardiologie "C.C. Iliescu" Fundeni, din cauza unor tulburări de ritm cardiac.
Cortegiul funerar care a însoțit sicriul cu trupul neînsuflețit al seniorului țărănist Ion Diaconescu a părăsit, ieri, sediul central al PNȚCD pentru a se îndrepta către biserica Sf. Spiridon, unde a fost oficiată slujba religioasă. Înmormântarea a avut loc la Cimitirul Bellu.

Comentează știrea

turcitul
13 noiembrie 2011
KESOI

Asa de tare il iubesti ca nici la cimitir n-ai fost ipocritule

Articole pe aceeași temă

Joi, 13 Octombrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Ion Diaconescu, decorat post-mortem
Marţi, 11 Octombrie 2011
Stire din Politică-Administrație : A murit Ion Diaconescu
Pagina a fost generata in 0.35 secunde