A început reabilitarea Pieței Ovidiu

1649
5
A început reabilitarea Pieței Ovidiu - panoramapiataovidiu79-1353532385.jpg
Conducerea municipalității a demarat, ieri, lucrările aferente proiectului de restaurare și reamenajare integrată a zonei istorice "Piața Ovidiu" din Constanța. 

La eveniment, au participat o parte dintre consilierii municipali ai Constanței, liderii locali și județeni ai partidelor politice, precum și candidații Uniunii Social Liberale la alegerile parlamentare. Dintre aceștia, amintim prezența candidatei pentru Colegiul 8 la Ca-mera Deputaților, Manuela Mitrea, care a apreciat această investiție ca fiind una oportună și absolut necesară, atât pentru locuitorii din zonă, cât și pentru turiștii care an de an aleg să vină la Constanța.

Referitor la proiect, precizăm că valoarea sa integrală este de 14.863.355 de lei, adică aproximativ 3,5 milioane de euro. Contribuția Uniunii Europene ca principal finanțator al acestei inițiative este de 9,5 milioane de lei, cea a Guvernului României de 2,1 milioane de lei, în timp ce municipalitatea va trebui să aloce 3,1 milioane de lei. Durata de implementare a întregii inițiative este de 19 luni, iar cea de execuție - de 12 luni. În tot acest timp, constructorii vor executa mai multe lucrări menite să păstreze spiritul epocii din care aceasta face parte și să pună în valoare edificiile culturale din zonă.

Astfel, Piața Ovidiu va fi pavată cu plăci de granit, amplasate la o adâncime de maxim 70 de centimetri, astfel încât vestigiile arheologice să nu fie afectate. Bordurile din zona pietonală aflată în apropierea străzii Mircea cel Bătrân vor fi scoase și înlocuite cu unele din piatră, în timp ce spațiile verzi vor fi reamenajate prin plantarea unor arbuști și a gazonului. Ca parte din acest proiect, vor fi reabilitate și străzile Vasile Canarache și Marc Aureliu, prin realizarea unei structuri rutiere adaptate cu precădere la circulația pietonală.

Și scările de acces vor beneficia de reabilitare. Pentru scara din Piața Ovidiu către Strada Termele Romane, se vor executa lucrări de reparație cu mortare de ciment la cele patru rampe existente. De asemenea, se vor reface vangurile și treptele pe zonele degradate major și placate cu dale din piatră.

Cele două scări simetrice care duc spre Portul Tomis vor beneficia de același tratament și de amplasarea unei balustrade metalice pentru siguranța trecătorilor.

În ceea ce privește mobilierul urban, reprezentanții primăriei au în vedere montarea unor jardiniere cu bănci încorporate, stâlpi de ilu-minat, popi decorativi din piatră, coșuri de gunoi, scrumiere și panouri informative.

Ca parte din același proiect, administrația municipală a obținut finanțare și pentru reabilitarea sistemului de canalizare, pentru realizarea iluminatului în lungul străzilor Marcus Aurelius, a străzii Vasile Canarache și a scărilor aferente acestora.

Zona Peninsulară va fi "bomboana" litoralului

Potrivit conducerii municipalității, această inițiativă merge "la braț" cu reabilitarea falezei, începută în urmă cu aproximativ o lună, cu proiectul de reabilitare a tuturor străzilor din Zona Peninsulară, care va fi demarat la sfârșitul lunii decembrie și care are o valoare de 11 milioane de euro. Aceasta a mai afirmat că, în luna februarie, martie cel târziu, va fi început primul tronson, pe patru benzi, al șoselei de coastă. Tot atunci, va fi dezbătut în consiliul local și proiectul privind realizarea unui parteneriat-public privat pentru reabilitarea Cazinoului din Constanța. 

Comentează știrea

borat
22 noiembrie 2012
super

Este super . Cred ca o sa fie ceva de vis. Constanta intr-o continua pozitiva schimbare.Bravo. Domnule primar, va rog, faceti sugestii si catre primarul orasului Eforie, este colegul dumneavoastra. Este total absent, nu se misca nimic doar el din 4 in 4 ani apare cu mici declaratii. Toti primarii de pe liroral mai apar cu declaratii si realizari, al nostru nu vre sa deranjeze sau sa fie deranjat sta cuminte sa mai treaca un mandat

mama san
22 noiembrie 2012
batranul tomis

in sfarsit o veste buna. felicitari celor care sunt in spatele acestor proiecte!

ath
22 noiembrie 2012
Avertizare de COD ROSU

Pentru proprietarii de case din Peninsula,va mai spun inca o data.Bagati-va cainele in curte.Va rog sa nu-l tineti la poarta.Astia cu reabilitarea strazilor toarna asfalt peste tot.Ei nu se uita unde toarna.Toarna asfalt peste capace de canalizare, peste furnici,gandaci,peste pisici sau caini fara adapost.O sa va gasiti cainele prins cu labutele in asfalt si pisica lipita de gard.Bineinteles ca nu conteaza.In Peninsula toate pisicile sunt negre.Trei zeci de ani nu am avut probleme cu apa pe strada mea.Dupa ce Mazare ne-a "reabilitat" strada,subsolul blocului nostru se umple cu apa la cea mai mica ploaie.Dar nu conteaza ca este un bloc comunist.Atentie ! Veti avea apa in curti,in beciuri sau in subsolul blocului dumneavoastra.Si sa va mai spun ceva.Numarati cate case vechi si degradate aveti in Peninsula ca sa va calculez cate gropi si cate santuri veti avea in asfaltul din fata casei dvs.Astia pun caruta inaintea cailor.Ei incep cu reabilitarea strazilor si termina cu reabilitarea cladirilor vechi.Dar asta nu conteaza ca suntem in campanie electorala.Mazare are bani la buget.

Popandau
22 noiembrie 2012
CUR SUCIT

Daca nu se face, dece nu. Daca se face, e de vina Mazare.Seitan ne mai intelege !

Răspuns la: Avertizare de COD ROSU
Adăugat de : ath, 22 noiembrie 2012
Pentru proprietarii de case din Peninsula,va mai spun inca o data.Bagati-va cainele in curte.Va rog sa nu-l tineti la poarta.Astia cu reabilitarea...
ugg ??????? ??
5 septembrie 2013
ugg ??????? ??

ugg ??? ugg ??????? ?? http://www.warmjpbeyond.com/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7721 secunde