Acordul de cooperare între Medgidia și localitatea Mudanya din Turcia

168
Acordul de cooperare între Medgidia și localitatea Mudanya din Turcia - medgidiamg1375-1366033591.jpg
În perioada 10-15 aprilie o delegație din localitatea Mudanya - Turcia a fost prezentă în localitatea Medgidia, în vederea semnării unui acord de cooperare între cele două localități. 

Delegația turcă a fost compusă din opt reprezentanți, mai exact, viceprimarul localității Mudanya, Seçil Pinar Incecik, oameni de afaceri și consilieri locali.

Reprezentanții administrației locale au pregătit un program divers pentru cei opt vizitatori. Astfel, miercuri 10 aprilie, delegația turcă a fost primită în vizită la Primăria Municipiului Medgidia, unde au fost așteptați de primarul Marian Iordache.

Edilul Municipiului Medgidia a vorbit despre relațiile de prietenie și colaborare dintre Medgidia și Turcia, prin intermediul înfrățirii cu orașul Yalova și a parteneriatelor între unitățile de învățământ din Medgidia și Gemlik.

Programul oaspeților în prima zi a inclus vizite la Geamie Abdul Medgid, Biserica Sf. Petru și Pavel, Lafarge Ciment , UDTTMR Medgidia și Spitalul Municipal Medgidia. Vizita la spital a constat într-o incursiune prin secțiile unității, Pediatrie, Neonatologie, Neurologie, Urgenă, Interne, Chirurgie, observând astfel și investițiile ce au stat la baza modernizării unor secții, precum și lucrările ce se află în plină desfășurare la alte secții.

A doua zi a fost rezervată vizitei la Palatul Parlamentului și Muzeul Satului. În cea de-a treia zi de ședere a delegației, aceștia au vizitat instituțiile de la malul mării respectiv, Instituția Prefectului Județului Constanța și Consiliul Județean Constanța, Geamia, apoi au vizitat Cazinoul și nu în ultimul rând plimbarea prin stațiunea Mamaia. 

Vineri, 12 aprilie 2013 în cadrul ultimei zile de ședere a delegației la Medgidia s-a semnat, în sala de ședințe a Consiliului Local, acordul înțelegerii de cooperare între Medgidia și Mundanya prin care cele două orașe s-au angajat să dezvolte și să promoveze cooperarea lor teritorială prin inițierea unor proiecte de interes comun în domeniile: administrație publică locală, cultură, educație și turism, fiind prezente oficialități locale, consilieri locali și agenți economici zonali.

Au răspuns invitației numeroase personalități: senatorul Puiu Haotti, deputatul Mihai Lupu, Ozgen Topcu viceconsul al Consulatului General al Republicii Turcia la Constanța, muftiul Iusuf Murat de la Muftiatul Cultului Musulman din România, consilieri locali, reprezentanți ai instituțiilor publice locale și județene.

Sfârșitul zilei s-a încheiat cu un program artistic al ansamblurilor de muzică populară românească și turcească din Medgidia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4345 secunde