Potrivit unui oficial francez,

Aderarea României la Spațiul Schengen depinde de integrarea etnicilor romi

217

Articole recomandate

Secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene, Pierre Lellouche, critică Guvernul român pentru modul în care acționează în problema romilor, notează HotNews.ro. Într-un interviu pentru RFI, el reproșează autorităților de la București că nu își îndeplinesc promisiunile și spune că Franța are "rezerve" în privința aderării României la spațiul Schengen în 2011. Pierre Lellouche mai spune că statele europene sunt responsabile pentru ceea ce fac cetățenii lor și că România este prima responsabilă pentru romii români.
"Împreună cu Guvernul român am făcut o comisie care să se ocupe de problema romilor. A trebuit să merg de două ori în România pentru asta, pentru că prima oară romanii nici nu voiau să vorbească despre problemă. Primul ministrul român mi-a promis, cu greu, că va numi un secretar de stat pentru inserția romilor: nu s-a întâmplat asta, deși discuțiile au avut loc în luna februarie!", susține oficialul francez, citat de HotNews.ro.
"România primește 20 de miliarde de euro din fondurile de coeziune. Mi-ar plăcea ca acești bani să fie folosiți pentru această populație care suferă. Trebuie ca această chestiune romă să fie o condiție pentru Schengen. România ar trebui să adere la Spațiul Schengen în martie anul viitor și (…) avem rezerve. Există două milioane și jumătate de romi în România și e responsabilitatea României să îi integreze. Nu Franța trebuie să ii integreze pe romii romani", a explicat, în continuare, Lellouche.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6171 secunde