Orașul Techirghiol se pregătește pentru trei zile de sărbătoare

1461
Orașul Techirghiol a început pregătirile pentru organizarea Zilelor Orașului, în perioada 6-8 august.
Primarul orașului, Adrian Stan, a declarat pentru ziarul "Cuget Liber" că, în ultima ședință a Consiliului Local Techirghiol, aleșii au fost de acord cu organizarea acestui eveni-ment, fiind stabilit deja un calendar al manifestărilor culturale și artistice.
Cea de-a XI-a ediție a "Zilelor Orașului Techirghiol" va aduce o serie de surprize atât locuitorilor, cât și turiștilor aflați pe litoral. Adrian Stan a precizat că vor fi două zile de spectacole. Prima seară va fi dedicată folclorului, urmând să susțină concerte ansamblurile de copii și tineret din oraș, dar și un invitat special: Sofia Vicoveanca. În cea de-a doua seară, vor încânta publicul o serie de trupe, artiști și actori de renume din țară, evenimen-tul încheindu-se cu un foc de artificii.
"Am considerat că este necesar să le oferim oamenilor astfel de momente. Dacă intrăm în depresie acum, nu mai facem nimic", a mai explicat edilul.
Potrivit lui, pe 7 august, va avea loc o ședință festivă a Consiliului Local, la care sunt așteptate să participe mai multe personalități oficiale, precum ambasadorul Azerbaidjanului în România, dar și reprezentanți ai orașelor înfrățite cu Techirghiol, din Italia și din Turcia. În cinstea memoriei uneia dintre cele mai mari personalități ale spațiului turcic, Bekir Çobanzade, una din străzile orașului urmează să poarte numele poetului național al tătarilor din Azerbaidjan. Specialiștii azerbaidjeni îl consideră pe Bekir Çobanzade drept fondatorul lingvisticii turce moderne.
De asemenea, aleșii vor să mai atribuie aleii principale a noului parc numele regretatului actor Jean Constantin, cetățean de onoare al orașului.
Primarul Adrian Stan a mai adăugat că toate cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie și persoanele de peste 85 de ani de viață vor primi diplome de onoare. În plus, alte câteva persoane vor deveni cetățeni de onoare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2489 secunde