Administrația locală din Medgidia pregătește terenul pentru construirea locuințelor

4370
Potrivit unui comunicat de presă transmis de către Primăria Medgidia, consilierii locali s-au întrunit, la începutul săptămânii, în ședința ordinară aferentă lunii martie, având înscrise pe ordinea de zi 15 proiecte de hotărâre.
Două dintre ele au fost retrase, iar trei proiecte de hotărâre nu au întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobate. Prima inițiativă care nu a reușit să treacă de Consiliul Local vizează aprobarea unui act adițional la protocolul de colaborare încheiat între CLM și Fundația Star Hope. Nici proiectul privind "aprobarea delegării gestiunii, prin licitație publică, a activității de dezinsecție, dezinfecție și deratizare pe raza municipiului Medgidia" nu a obținut numărul de voturi necesar pentru aprobare. În sfârșit, consilierii nu au fost de acord nici cu "aprobarea dezmembrării în două loturi a imobilului teren cu număr cadastral 11524, în suprafață de 61,10 ha".
Pe de altă parte, aleșii au aprobat proiectul de hotărâre privind PUZ-ul pentru "lotizare teren (lot2) cu acces din str. Poporului în vederea construirii de locuințe destinate tinerilor, conform Legii nr. 15/2003". Terenul în suprafață de 33.726 mp face parte din domeniul privat al municipiului Medgidia și va fi valorificat prin realizarea a 80 de loturi ce vor fi repartizate tinerilor cu vârstă de până la 35 de ani, se mai arată în același comunicat.
De asemenea, consilierii locali au fost de acord și cu repartizarea a patru unități locative din municipiul Medgidia aflate în administrarea D.G.D.P.P. către mai multe familii care locuiesc fără forme legale și constituie cazuri sociale.
Consiliul Local Medgidia a aprobat și Programul de ocupare temporară a forței de muncă din rândul șomerilor, pentru anul 2010, al Direcției de Servicii Publice Medgidia, prin intermediul căruia se vor asigura 50 de locuri de muncă.
De votul aleșilor a trecut și proiectul privind "aprobarea unui număr de 175 posturi de asistenți personali pentru persoanele cu handicap grav, pe anul 2010, conform Legii 448/2006". Inițiativa a avut la bază HG nr. 427/2001, potrivit căreia "anual, la propunerea primarului, consiliul local va aproba numărul asistenților personali", care în prezent este de 171.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6069 secunde