Consilierii locali constănțeni PNL propun noi amendamente la programul locuințelor ieftine

3163
Proiectul locuințelor ieftine pentru tineri a făcut, în cadrul ședinței Consiliului Local Municipal Constanța de ieri, obiectul unei noi modificări. Astfel, tinerii care primiseră repartiție în unitățile locative aflate în stadii incipiente sau întârziate ale lucrărilor de construcție vor primi, dacă și-au achitat avansul de minum 20% din valoarea garsonierei sau apartamentului, locuințe în acele blocuri care vor fi gata în viitorul foarte apropiat. Devansarea tinerilor pe locurile din față, corespunzătoare blocurilor realizate în proporție de 80-90%, se datorează și faptului că o parte dintre posibilii beneficiari au reziliat contractele de vânzare cumpărare pentru că nu au mai avut bani.
Un amendament interesant adus, ieri, de aleșii locali liberali constă în propunerea aces-tora ca în regulamentul referitor la locuințele ieftine ale administrației Mazăre să nu mai fie inclusă prevederea potrivit căreia beneficiarii nu au voie să înstrăineze, timp de zece ani, garsoniera sau apartamentul achiziționate. În sensul acesta, liberalul Ovidiu Cupșa a adus în discuție ipoteza conform căreia un tânăr nu mai poate plăti, după o perioadă de cinci, șase ani, ratele la bancă pentru locuința ieftină pe care o ocupă. Astfel, consilierul a precizat că, în caz de insolvabilitate, tinerii ar trebui să aibă posibilitatea de a preda contractele altor tineri, în condiții similare, pentru ca băncile să nu poată vinde apartamentele după bunul lor plac oricui doresc. Cu alte cuvinte, este vorba de un sistem pe care l-am putea numi echitabil, pentru ca tinerii care au plătit rate vreme de câțiva ani să nu piardă, nici ei, tot ce au investit, și pentru ca, totodată, locuințele să fie preluate de alți tineri, nu de orice posibil cetățean interesat.
Deși Constantin Racu, directorul Direcției Administrație Publică Locală din cadrul Primăriei Constanța a explicat, oarecum deranjat de propunerea consilierilor PNL, că mențiunea care prevede că tinerii nu pot înstrăina locuințele pe o perioadă de zece ani a fost adoptată tocmai pentru împiedicarea acțiunilor speculative și a înstrăinărilor voluntare, CLM Constanța va relua, se pare, amendamentul într-o ședință viitoare.
De altfel, Cupșa a și declarat că va insista cu propunerea sa, chiar dacă ar putea deranja Consiliul Local, pe motiv că i se pare "rezonabilă" și deoarece, susține el, "în caz contrar, riscul ar deveni prea mare, tinerii pierzând tot ce au plătit în cinci, în șapte ani". "Aceste blocuri nu sunt făcute nici pentru Primărie, nici pentru antreprenori și nici pentru bancă", a subliniat liberalul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 31 Martie 2010
Stire din Politică-Administrație : Mazăre dă înapoi de teama DNA
Pagina a fost generata in 0.2253 secunde