"Războinicul" Mazăre continuă să fugă de justiție

4677
// Dosarul celor 37 de persoane implicate în retrocedările ilegale de terenuri în Constanța ar putea ajunge lângă "Mătușa Tamara", la Curtea Constituțională

Curtea de Apel București a rămas în pronunțare pe cererea formulată de avocații primarului Radu Mazăre și notarului public Jean Andrei, de a trimite la Curtea Constituțională dosarul în care aceștia sunt acuzați, alături de alte 35 de persoane, de restituirea și atribuirea ilegală a unor terenuri.
La termenul de ieri, avocații au invocat neconstituționalitatea Ordonanței de urgență 134/2005 prin care s-a modificat competența Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și a unui articol din Ordonanța de urgență 43/2002 ce privește organizarea DNA. 
Aceeași excepție a fost invocată și în dosarul "Mătușa Tamara", care va ajunge la CCR prin decizia instanței supreme din 2 martie.
De asemenea, avocatul unui alt inculpat a invocat neconstituționalitatea articolului 13 indice 2 din Legea nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție, potrivit căruia "infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor și infracțiunea de abuz în serviciu prin îngrădirea unor drepturi, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, se pedepsește cu închisoare de la 3 la 15 ani".
Primarul Radu Mazăre și Cristian Borcea, președintele executiv al Dinamo, nu s-au prezentat la termenul de miercuri al procesului. Curtea de Apel București a fixat și un termen de control pentru 31 martie.
Dosarul a ajuns în instanță în noiembrie 2008, de atunci având loc mai multe înfățișări, procesul amânându-se de fiecare dată din motive de procedură, pentru a se depune anumite acte sau din cauza condițiilor meteorologice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5512 secunde