Alegerile locale merg înainte. "Deocamdată, nu discutăm o posibilă amânare!"

171
Alegerile locale merg înainte.
Prezent la Constanța, premierul Ludovic Orban a anunțat că nu ia în calcul, deocamdată, amânarea alegerilor locale.

Deși numărul de cazuri pozitive cu noul coronavirus crește alarmant, primul-ministru consideră că poate fi derulată campania electorală pentru alegerile locale din luna septembrie.

"Deocamdată, este prematur, din punctul meu de vedere, să discutăm despre o posibilă amânare a alegerilor. Preocuparea noastră principală este să ne mobilizăm la capacitatea maximă, pentru a opri răspândirea epidemiei. Și toate acțiunile pe care le facem sunt în acest sens. Noi vom face o evaluare profesionistă a riscului epidemiologic, existent pentru fiecare tip de activitate în campania electorală și mai ales în organizarea votului", a precizat primul-ministru.

Acesta este de părere că se poate face campanie electorală chiar și în timp de pandemie.

"Se poate face o campanie electorală care să evite adunările publice, care să evite contactul direct apropiat, se poate face campanie în spații deschise, pe media, online. Se pot organiza spațiile de votare și procesul de votare astfel încât să nu existe risc de transmitere a virusului. Dar, deocamdată, la acest nivel de noi de cazuri diagnosticate pozitiv, încă nu ne gândim la așa ceva", a mai spus Ludovic Orban. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5097 secunde