Aleşii locali din Constanţa iau în calcul să acorde subvenție la căldură până la sfârșitul anului

6404
Aleşii locali din Constanţa iau în calcul să acorde subvenție la căldură până la sfârșitul anului - fond-sedinta-cl-1679824971.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali din municipiul Constanţa sunt convocaţi în şedinţă ordinară, joi, 30 martie, cu începere de la ora 14:00. Pe ordinea de zi se află 43 de proiecte care urmează să fie analizate şi apoi votate de către aceştia.

Cele mai multe dintre proiecte se referă la reţelele de termoficare din oraş care într-un fel sau altul trebuie să fie reabilitate. Astfel, pe ordinea de zi este trecut, printre altele, proiectul de hotărâre privind stabilirea preţului local pentru populaţie al energiei termice furnizată de către societatea Termoficare Constanţa S.R.L. şi a subvenţiei unitare acordată populaţiei pentru perioada 01.04.2023-31.12.2023, în municipiul Constanţa.

Tot legat de acest capitol aleşii locali vor vota şi proiectul de hotărâre privind aprobarea Studiului pentru efectuarea Testului Investitorului Privat necesar procesului decizional privind aprobarea participării UAT municipiului Constanţa la majorarea capitalului social al societăţii Termoficare Constanţa SRL.

Aşa cum aminteam la începutul articolului, reabilitarea reţelelor de termoficare este foarte importantă, astfel că proiectul de hotărâre privind aprobarea proiectului tehnic şi a devizului general pentru obiectivul de investiţitii „Reabilitarea reţelelor de termoficare din municipiul Constanţa”- etapa III, va fi şi el votat.

Aleşii locali îşi vor îndrepta atenţia şi către proiectul privind aprobarea gestiunii directe a serviciului public de alimentare în sistem centralizat cu energie termică a municipiului Constanţa - activitatea de producere a energiei termice către societatea Termocentrale Constanţa S.R.L.

Locurile de parcare, dar şi spaţiile verzi din municipiul Constanţa se află și ele în atenția reprezentanţilor administrației locale, astfel că în cadrul şedinţei se va vota şi proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice faza studiu de fezabilitate (SF) pentru obiectivul de investiții „Reabilitare urbană a terenurilor situate în zona Aleea Lupeni din municipiul Constanța prin amenajarea de locuri de parcare și spații verzi”.

Totodată, consilierii locali vor vota şi proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice faza studiu de fezabilitate (SF) pentru obiectivul de investiții „Regenerarea spațiilor verzi în zona Spitalului Judeţean – bd. Tomis intersecție cu strada Nicolae Iorga și Bd. Tomis - în fața blocurilor A1, A2 și A3 din municipiul Constanţa”.

Un alt proiect important aflat pe ordinea de zi este acela privind aprobarea vânzării prin licitație publică, a caietului de sarcini, a fișei de date a procedurii, precum și a raportului de devaluare ce stabilește prețul minim de pornire a vânzării terenului în suprafață de 578 mp, situat în municipiul Constanța, str. Avram Iancu nr. 3, identificat cu număr cadastral 211948, proprietatea privată a municipiului Constanța, aferent construcției C1-Depozit-Parter, cu respectarea dreptului de preempțiune al societății DORIS TRADING S.R.L.

Acestea sunt doar câteva dintre cele 43 de proiecte aflate pe ordinea de zi a şedinţei de joi. Aşa cum se întâmplă de foarte mult timp, şedinţa se va desfăşura în format online, lucru care îi nemulţumeşte pe consilierii USR şi PSD. Până la această oră, consilierii PNL nu au arătat că ar fi deranjaţi de faptul că şedinţele de consiliu local nu se desfăşoară în format fizic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 25 Martie 2023
Stire din Politică-Administrație : Eugen Tomac, reales președinte PMP
Pagina a fost generata in 0.5898 secunde