Am fost jecmăniți până acum? Taxa de habitat redusă la 3 lei de persoană

4208
13
Am fost jecmăniți până acum? Taxa de habitat redusă la 3 lei de persoană - amfostjecmanitipanaacumsedintaco-1450469516.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali municipali s-au reunit, vineri, în ultima ședință din acest an. Acțiunea a început cu un moment artistic susținut de corul de elevi ai Liceului "Mircea cel Bătrân" care a interpretat mai multe colinde. Pe ordinea de zi a ședinței s-au aflat 29 de proiecte de hotărâre. De departe, cel mai interesant proiect a fost cel referitor la stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2016. Drept urmare, în conformitate cu noile prevederi ale Codului Fiscal, nivelul impozitelor și taxelor locale datorate de către persoanele fizice care dețin clădiri rezidențiale nu se modifică față de cel din anul 2015, chiar dacă valorile impozabile pe metru pătrat cresc. Cota de impozitare scade de la 0,1% la 0,08% astfel încât cuantumul impozitului să rămână la fel ca în anul 2015. Totodată, în cazul persoanelor fizice care dețin clădiri nerezidențiale, respectiv cele care au fost date în folosință prin contracte de închiriere sau comodat către persoane juridice și pentru care acestea din urmă își deduc cheltuielile cu întreținerea imobilului respectiv, impozitul va fi calculat la fel ca în cazul în care clădirea ar fi proprietatea unei persoane juridice. O altă noutate prevăzută de Codul Fiscal este aceea de a achita impozitul/taxa pe teren și pentru terenurile ocupate de construcții (exemplu: cota indiviză a terenurilor aferente apartamentelor și a terenurilor de sub case).

Pentru a compensa creșterile datorate conform noului Cod Fiscal, viceprimarul cu atribuții de primar Decebal Făgădău a propus, în cadrul ședinței de vineri, iar consilierii au aprobat, mai multe modificări la taxele datorate de constănțeni. Astfel, el a spus că taxa de salubrizare cunoscută mai mult ca taxa de habitat să devină taxă unică pentru toți constănțenii. Cu alte cuvinte, ea să nu se mai plătească în funcție de veniturile pe care le obține o persoană, ci să fie o taxă unică de trei lei de persoană pentru fiecare lună din an. Prin adoptarea acestei măsuri un număr de aproximativ de 215.229 constănțeni vor plăti mai puțin. În ultimii ani, taxa de habitat a fost de 10 lei de persoană pe lună.

În plus, a fost eliminată taxa pentru spații verzi. De asemenea, s-a eliminat taxa pentru creșterea gradului de liniște pentru sediile/punctele de lucru ale contribuabililor situate în incinta Port Constanța. Tot în cadrul acestui proiect au fost modificate încadrările privind taxa pentru creșterea gradului de liniște și siguranță în municipiul Constanța, precum și a cuantumului acestora. Prin aceste modificări se va resimți o diminuare a obligațiilor de plată pentru un număr de 2.185 puncte de lucru deținute de operatori economici. Nici taxa pentru promovarea turismului în stațiunea Mamaia nu a fost uitată. Astfel, ea a fost eliminată în cazul persoanelor fizice și juridice care dețin spații cu destinația de locuință, iar pentru restul categoriilor de operatori economici se diminuează cu 50%. În schimb, s-a introdus o nouă categorie, respectiv cea de terenuri destinate activităților sportive, al cărei cuantum va fi în anul 2016 de 50 lei/an, comparativ cu anul 2015 când acestea erau încadrate la activități de agrement pentru care se achita o taxă de 4.000 lei/an.

Așa cum am mai precizat, eliminarea unor taxe reprezintă, potrivit lui Făgădău, măsuri compensatorii ale primăriei la creșterile impuse de noul Cod Fiscal, în așa fel încât constănțenii să nu scoată mai mulți bani din buzunar pentru plata impozitului la bugetul local. 

Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Pintea
19 decembrie 2015
Ne revenim

Cu pasi mici dar fermi se instaureaza un regim democratic in Constanta.De ce democratic -pentru prima data autoritatile trateaza in mod egal pe toti contribuabilii.Gruparea Mazare a urat oamenii care munceau si castigau bani in mod cinstit. Acestia chiar daca erau cei mai buni contribuabili trebuiau taxati suplimentar.Mazare fura ca in codru insa el era milos cu sarmanii,nu fara interes politic .Nu am nimic impotriva ca cei nevoiasi sa fie ajutati sa supravetiuasca insa cand este vorba de taxe acestea sa fie aceleasi pentru toti.Parca ne aflam dupa guvernarea dezastruasa a regimului Boc-Basescu.Administratia actuala trebuie sa repare toate faradelegile facute de gasca lui Mazare.Daca actuala administratie va continua masurile de anulare a nedreptatilor facute,daca va fi receptiva la problemele constantenilor si nu in ultimul rand daca se va vedea ca banul public este intrebuintat in folosul comunitatii , aceasta se va bucura in continuare de increderea constantenilor, din pacate ale candidaturi serioase la Primarie nu sunt. Daca reduceau taxa loc de parcare ,care este de 3 ori mai mare decat in Bucuresti, era cu adevarat un lucru bine facut.

2. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Gogu
19 decembrie 2015
La puscarie toata primaria !G

DNA-unde este ? Fagadau , si tu ai participat la jefuirea orasului si jegmanirea cetateanului ! La puscarieeee

st3fun
19 decembrie 2015
un vot in plus ptr ei.

Ce zici Pintea ? Te-au castigat la vot? Dupa cate legi proaste au dat, dupa parerea ta, astea ultimile le sterg pe cele din urma, pe toate ? Nu uitati ca suntem in plina campanie. Acum e 3 lei, la anul va fi 13 lei.

fox
19 decembrie 2015
vin!!!!!

vin alegerile!!ca la anu ve-ti vedea voi!macar si pentru mizeria pe care a-ti facut-o tu si mazare&company in cartierul tomis nord va blestem ,a-ti adus mizerie,infractionalitate,curve,vanzatori de tigari,putori,lenesi,si sper ca sa nu fii primar ales

cetatean
19 decembrie 2015
suflu si in iaurt

Hmmm, sa nu fie masuri electorale! Deja increderea in administratia locala e aproape de zero...Sa nu cumva sa fie ca in proverbul cu lupul, care isi schimba parul da naravul, ba!

bravo DNA!
19 decembrie 2015
scapati-ne de mafie!

cum dracu de avem cele mai mari taxe si impozite din tara? de ce? Suntem noi mai bogati, aici, la malul marii, sau sunt astia din administratie mai HOTI? LA PUSCARIE CORUPTILOR!

locuitor
19 decembrie 2015
din Republica Mazare

sa nu se transforme Republica Mazare in Republica Fagadau! Astia sunt unsi cu toate alifiile, nu se dau batuti asa usor! Stau in stand- by si asteapta sa le vina din nou randul la putere, isi pun averile la adapost si revin cu mai multa pofta de căpătuire! Caracatita pesedista e greu de stârpit.

9. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Jecmaniti
19 decembrie 2015
e putin spus!

Au furat ca-n codru, cat au putut!!! Daca mai pot si acum, suntem de tot râsul!

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4477 secunde