Ambasadorul Republicii Franceze în România, vizită de curtoazie, la Primăria Constanța

450

Articole de la același autor

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a primit marți vizita de curtoazie a Ambasadorului extraordinar și plenipotențiar al Ambasadei Republicii Franceze în România, Excelența Sa domnul Nicolas Warnery. Acesta a fost însoțit de Louis Toulorge, Consilier economic, și de Romeo Stavăr-Vergea, Consul Onorific al Franței la Constanța.
În cadrul întâlnirii a fost discutată importanța prezenței militare franceze în România, cu precădere la Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu, în scopul consolidării prezenței trupelor aliate și întăririi flancului estic al NATO.
De asemenea, au fost trecute în revistă proiectele de colaborare între municipiile Constanţa și Brest (Franța), orașe înfrățite încă din anul 1993, dar și cele dintre municipalitate și Institutul Francez din România și Alianța Franceză Constanța. Casa Memorială Anatole Magrin este un alt proiect dorit de ambele părți, pentru a face cunoscute constănțenilor și turiștilor viața şi activitatea celebrului diplomat francez și fotograf al Constanţei şi Dobrogei, Anatol Arthur Seraphin Magrin (1858-1928), care a realizat trei albume cu imagini unice din Dobrogea sfârșitului secolului al XIX-lea și începutului secolului XX.
La finalul întâlnirii a fost discutată posibilitatea obținerii de fonduri oferite de Ministerul Afacerilor Externe al Franței pentru finanțarea unor proiecte comune cu partenerii instituționali din Brest sau pentru promovarea culturii franceze la Constanța.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4173 secunde