Ana Birchall a anunțat ca va candida ca independentă la prezidențiale

1126
Ana Birchall a anunțat ca va candida ca independentă la prezidențiale - ana-birchall-cotroceni-1718730866.jpg

Articole de la același autor

Fosta ministră a justiției Ana Birchall a anunțat marți, 18 iunie, că va intra în cursa electorală pentru funcția de președinte al României în calitate de candidat independent, relatează News.ro.


„Candidez pentru că iubesc această țară. Fără compromisuri. Am simțit mereu că este datoria mea să răspund nevoilor și speranțelor românilor. România nu își poate descătușa potențialul, nu poate crește, atâta timp cât totul se clădește pe nisipurile mișcătoare ale corupției organizate și ale imposturii”, a scris Ana Birchall într-un mesaj pe Facebook.


Totodată, într-un mesaj mai amplu, publicat pe site-ul personal, aceasta a explicat de ce a decis să candideze ca independentă.


„România are nevoie de un președinte imparțial și independent, nu de un președinte care să fie în realitate un președinte de partid sub sau o marionetă a baronilor sau a grupurilor de interese. Un președinte care să reprezinte toți românii, nu jocurile de culise sau ordinele șoptite de X sau Y”, afirmă Ana Birchall.


De asemenea, ea vorbește despre trei obiective care să stea la baza mandatului său și despre care spune că vrea să le îndeplinească împreună cu cetățenii – aparatul de stat pus în slujba cetățeanului, întărirea mediului antreprenorial „prin legi care favorizează capitalul românesc” și consolidarea unui „stat al oamenilor, nu al politicienilor”.


Cine este Ana Birchall În vârstă de 50 de ani, Ana Birchall a ocupat funcția de ministru al Justiţiei, în guvernul Dăncilă în perioada aprilie – noiembrie 2019.


Anterior, în perioada ianuarie – iunie 2017, Birchall a fost ministră Afaceri Europene. De asemenea, ea a fost deputată în legislaturile 2012-2016 şi 2016-2020.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5368 secunde