Analize gratuite în comuna Cumpăna

263
Analize gratuite în comuna Cumpăna - caravanacumpana-1460029783.jpg

Articole de la același autor

Mai mulți locuitori din comuna Cumpăna vor avea posibilitatea să-și facă analizele, gratuit, în cadrul unui proiect pus în practică de administrația publică locală condusă de Mariana Gâju.


Localitatea Cumpăna este inclusă în cadrul "Studiului Epidemiologic asupra Prevalenței Hipertensiunii Arteriale și a Riscului Cardiovascular în România SEPHAR III", realizat de către Ministerul Sănătății, împreună cu Societatea Română de Hipertensiune (SRH), studiu menit să evalueze riscul cardiovascular total al populației adulte a României. 


Astfel, o caravană medicală (Sephar Bus - autobuz special dotat pentru studii medicale) va poposi în comuna Cumpăna.
Drept urmare, mâine, începând cu ora 8.30, se vor efectua investigații medicale precum analize de sânge și urină, electrocardiogramă, ecocardiografie, Doppler, unui număr de 30 de persoane selectate anterior. Caravana va reveni în data de 12 aprilie 2016, pentru finalizarea investigațiilor. Aceasta va fi plasată lângă sediul Centrului Multifuncțional de Asistență Socio-Medicală, situat în centrul comunei.


Studiul se desfășoară în perioada 15 februarie – 25 aprilie 2016 pe tot teritoriul României și este efectuat de către personal medical desemnat de către Societatea Română de Hipertensiune. Caravana are în componență trei medici și trei asistente.


Pe de altă parte, la solicitarea Primăriei Cumpăna, în cadrul parteneriatului semnat între administrația publică locală și Societatea Română de Hipertensiune, pentru a marca data de 8 aprilie când se sărbătorește Ziua Internațională a Romilor, în cadrul acestei caravane, pe lângă persoanele selectate pentru efectuarea investigațiilor, se vor realiza analizele specificate anterior și unui număr de localnici, aparținând populației de etnie romă. De asemenea, locuitorii comunei se pot adresa pentru efectuarea de investigații gratuite, însă coordonatorii caravanei vor fi cei care vor face selecția acestora, în funcție de gen și vârstă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6047 secunde