Angel Tîlvăr este oficial noul ministru al Apărării Naţionale. „Trăim momente dificile”

245
1
Angel Tîlvăr este oficial noul ministru al Apărării Naţionale. „Trăim momente dificile” - ministrulapararii-1667316304.jpeg
Angel Tîlvăr a fost învestit în funcţia de ministru al Apărării Naţionale, marţi, la sediul MApN, în prezenţa prim-ministrului Nicolae Ciucă.

În alocuţiunea sa, noul ministru a evidenţiat importanţa misiunilor desfăşurate de personalul militar şi civil din Ministerul Apărării Naţionale pentru asigurarea securităţii României şi contribuţia la securitatea spaţiului euro-atlantic, arată un comunicat al MApN transmis Agerpres.

„Trăim momente dificile şi de grele încercări pentru securitatea mondială, ca urmare a războiului ilegal şi ilegitim din Ucraina. Faptul că la acest moment România este o ţară sigură şi stabilă se datorează atât militarilor şi civililor din cadrul Armatei României, cât şi apartenenţei la NATO, Uniunea Europeană şi Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii”, a declarat el.

Ministrul a subliniat nevoia de continuare a eforturilor de consolidare a capabilităţilor de apărare naţionale, în special a programelor de modernizare a armatei.

În alocuţiunea sa, prim-ministrul Nicolae Ciucă a scos în evidenţă importanţa deciziei politice de a ridica nivelul alocărilor bugetare pentru Armata României, începând de anul viitor, la 2,5% din PIB.

„O parte semnificativă a bugetului apărării, peste 30%, va fi alocată achiziţiilor de tehnică modernă, ceea ce va crea posibilitatea accelerării unor programe de înzestrare esenţiale pentru creşterea rezilienţei la nivelul Sistemului Naţional de Securitate al României. Aveţi, domnule ministru, toată susţinerea mea şi a Guvernului României pentru îndeplinirea acestor obiective”, a arătat Ciucă

Comentează știrea

cititoru
3 noiembrie 2022
analfabeți funcționali

Uitați-vă la CV-ul lui postat pe site Camera Deputați și încercați să ghiciți ce studii sau care din competențe îl recomandă pentru poziția de ministru al apărării. Sau de ministru al orice. Nu am găsit dar poate sunt eu idiot. Plm.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6058 secunde