ANI cere Parlamentului aplicarea sancțiunilor pentru deputații Andon și Pâslaru

227
Agenția Națională de Integritate (ANI) cere Camerei Deputaților aplicarea sancțiunilor disciplinare în cazul deputaților Sergiu Andon și Florin Costin Pâslaru, în caz contrar instituția putând fi trasă la răspundere.

"Agenția Națională de Integritate revine cu solicitarea transmisă Camerei Deputaților și se adresează Comisiei juridice, de disciplină și imunități pentru aplicarea cu celeritate a sancțiunilor disciplinare prevăzute de lege, respectiv revocarea din functie a deputaților Andon Sergiu și Pâslaru Florin Costin, ca urmare a rămânerii definitive și irevocabile, în cazul lui Andon Sergiu, a sentinței civile nr. 2930/13 aprilie 2011, cu consecința menținerii ca legal și temeinic a actului de constatare nr. 49/I.I./1 iunie 2009, și a rămânerii definitive, prin necontestare, a raportului de evaluare nr. 119023/G/l.I./7 noiembrie 2011, privindu-l pe Pâslaru Florin Costin.

Potrivit Mediafax, ANI arată că, în conformitate cu dispozițiile art. 29, alin. (3) din Legea 176/2010, "neaplicarea sancțiunii disciplinare sau neconstatarea încetării funcției publice, după caz, atunci când actul de constatare a rămas definitiv, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 50 lei la 2.000 lei, dacă fapta nu constituie infracțiune".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7241 secunde