Antonella Marinescu: Ce a făcut în acest mandat și de ce nu vrea să mai candideze

439
1
Antonella Marinescu: Ce a făcut în acest mandat și de ce nu vrea să mai candideze - marinescuantonella-1349969580.jpg
"Cuget Liber" continuă seria materialelor în care prezintă activitatea parlamentarilor de Constanța, așa cum reiese ea din fișa publicată pe pagina de internet a Camerelor din care fac parte, dar și din propriile declarații ale deputaților și senatorilor noștri.

În ediția de astăzi, vorbim despre realizările deputatului PSD pe Colegiul 9, Antonella Marinescu. Deși spune că a fost strâns legată de cei care au votat-o, ea nu dorește să participe la cursa electorală din 9 decembrie, pentru că "familia este mult mai importantă în momentul de față".

Pentru cei care nu o cunosc, Antonella Marinescu a fost aleasă deputat în circumscripția electorală nr. 14 Constanța, colegiul uninominal 9, pe listele Alianței Politice dintre Partidul Social Democrat și Partidul Conservator. A ocupat funcția de purtător de cuvânt al Grupului Parlamentar al PSD din aprilie până în septembrie 2010, iar din 2011, a devenit vicelider al pesediștilor. Pe perioada mandatului, a fost secretar al Grupului de prietenie cu Republica Turcia și a făcut parte din Grupul de prietenie cu Irlanda. În 28 de ședințe, a avut 32 de luări de cuvânt și a făcut 24 de declarații politice care au fost consemnate conform materialului depus la secretariatul de ședință.

Pesedista a avut nouă propuneri legislative, din care una a devenit lege, respectiv cea privind modificarea art. 56 și art. 71 din Legea administrației publice locale nr. 215/2001, republicată, în sensul introducerii unui termen de 48 de ore până la împlinirea căruia instanța de judecată comunică prefectului măsura arestării preventive dispusă pentru un consilier sau un primar. Marinescu a avut 11 întrebări și interpelări în cadrul ședințelor din Parlament, a depus 13 moțiuni și o prezență de aproximativ 60% conform celor de la Institutul pentru Politici Publice.

În urmă cu două zile, Antonella Marinescu a fost numită consul general la Toronto, Canada. Ea ocupă funcția de președinte al Organizației de Femei a PSD Constanța, a absolvit Facultatea de Industrializare a Lemnului din Brașov și are specializarea inginer în industria lemnului.

"Le-am dat de lucru oamenilor din colegiu"

Rugată să își sintetizeze activitatea, Antonella Marinescu a vorbit despre felul în care oamenii din colegiu au ajutat-o să-și facă mai bine treaba.

"Ca acțiuni concrete pentru județul Constanța, sunt multe pe care aș putea să le amintesc. Am avut o strânsă legătură cu reprezentanții Centrului «Orizont», unde am și botezat mai mulți copii, am colaborat constant cu cei de la Căminul pentru persoanele vârstnice, am atras fonduri pentru cele două spitale din Palazu, cel de TBC și cel de Psihiatrie, aproximativ 40-50.000 de euro. De fapt, am abordat fiecare problemă în parte, pentru că le-am dat de muncă tuturor celor care au vrut să se implice și i-am rugat să-mi identifice punctual fiecare problemă, după care am mers cu ei pe teren, să văd despre ce este vorba și ce trebuie făcut. Aveau probleme cu câinii, cu mizeria din cartier, numai din Palazu Mare am scos 40 de wole de gunoi, le-am făcut treceri de pietoni, sensuri giratorii, m-am implicat chiar și în chestiuni care țin de administrația locală, pentru că știam exact care sunt problemele colegiului meu. Am reușit să fac aceste lucruri cu ajutorul lor. Ei știu exact ce-i macină, de aceea am decis să-i implic. Mai mult de atât, sunt oameni ieșiți la pensie, care de cele mai multe ori se simt utili. Prin implicarea lor în aceste inițiative, le-am valorificat potențialul", a declarat Antonella Marinescu.

Deși oamenii din cartierul pe care îl are în grijă sunt nemulțumiți cu privire la decizia municipalității de a amplasa Campusul Social "Henri Coandă" în zona Grăniceri, pesedista a declarat că nu a primit nicio plângere în acest sens. Întrebată dacă a discutat cu oamenii din colegiul său cu privire la cartierul pentru persoane nevoiașe, deputatul PSD s-a ferit să comenteze prea mult pe subiect, de teamă, probabil, ca nu cumva să lezeze "sentimentele" conducerii partidului.

"Vreau să am grijă de familia mea, să fiu alături de copii"

Întrebată care sunt motivele pentru care a decis să nu mai candideze pentru un nou mandat, Antonella Marinescu a precizat: "Vreau să mă ocup de familia mea, de copii, pentru că perioada aceasta din viața lor nu mi-o mai înapoiază nimeni. Am discutat și cu ei în momentul în care am luat această decizie și mi-au spus că eu pot ajuta oamenii, chiar dacă nu ocup o astfel de funcție".

Cu privire la proiectele pe care le-a dorit implementate la nivelul Colegiului 9 și pentru care nu a avut timp, pesedista a menționat: "Mi-aș fi dorit ca Palazu Mare să arate, cu adevărat, ca un cartier al Constanței. La începutul mandatului meu, doar 40% dintre cei care locuiesc acolo erau conectați la gaze, acum sunt toți. Au început lucrările la rețeaua de canalizare. Acestea trebuie continuate și, dacă nu vor exista probleme, vor fi terminate undeva în vara lui 2013".

Antonella Marinescu îi urează succes liderului organizației municipale a PSD, Lucian Băluț, care ar urma să candideze pe Colegiul 9 la alegerile din 9 decembrie. Pesedista a precizat că are încredere că, dacă va fi ales, Băluț îi va continua proiectele și va aduce inițiative noi, "la fel de importante". 

Comentează știrea

Ion Pasarescu
12 octombrie 2012
Vocabularul cuvintelor goale.

Mi-am propus SA FAC TOTUL pentru a scrie un vocabular al vorbelor goale.Iata ce am gasit pana azi: "TREBUIE sa marim salariile ..." ; "guvernul CAUTA solutii.." ; "imi DORESC sa..." ; "Guvernul ARE VARIANTE.." ; "primariile vor PRIMI SPRIJIN ..." ; "SE LUCREAZA la un pachet..." ; "..sa-si FACA MAI BINE TREABA" ; "Am avut O STRANSA LEGATURA.." ; "am COLABORAT CONSTANT..." ; "AM ATRAS fonduri.." "AM ABORDAT fiecare problema .." ; "au vrut SA SE IMPLICE.." ; "sa-mi IDENTIFICE PUNCTUAL .." ; "am mers PE TEREN..." ; "m-am IMPLICAT.." ; "am decis SA-I IMPLIC..." ; "Prin IMPLICAREA lor in aceste INITIATIVE,le-am VALORIFICAT POTENTIALUL" ; "isi va aduce INITIATIVE NOI..". Vocabularul vorbelor goale ramane deschis.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2074 secunde