Antonescu: PSD a convenit să revenim la Comisia parlamentară specială pentru Roșia Montană

44
Antonescu: PSD a convenit să revenim la Comisia parlamentară specială pentru Roșia Montană - 20120730crinantonescu3xrsz-1379002117.jpg

Articole recomandate

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, astăzi, după întâlnirea cu Victor Ponta, că PSD a convenit să se revină la constituirea unei Comisii parlamentare speciale pentru Roșia Montană și retragerea procedurii de urgență pentru proiectul de lege, transmite Mediafax.ro.

"Eu mi-am reafirmat convingerea că este un proiect care în mod normal se asumă sau nu se asumă de către Guvern. Domnul prim-ministru a rămas pe ideea că proiectul a fost înaintat în Parlament. PSD a convenit, vorbesc de domnul Ponta în calitate de lider PSD, să revenim la formula convenită inițial, a unei comisii speciale în Parlament, deci să solicite retragerea procedurii de urgență, comisie la care nu m-am opus niciodată și care să se constituie după retragerea procedurii de urgență din Senat", a spus Antonescu, după întâlnirea pe care avut-o cu premierul Victor Ponta și alți lideri din USL la cabinetul său de la Senat.

El a precizat că la nivelul comisiei speciale ar urma să aibă loc audieri ale tuturor părților implicate în proiectul Roșia Montană.

Decizia formală de înființare a acestei comisii ar urma să fie luată în plenul celor două Camere săptămâna viitoare, a menționat Antonescu.

Liderul PNL a făcut un apel către cei interesați în proiectul Roșia Montană să renunțe la forme extreme de protest, deoarece discuțiile se poartă "la masa dialogului". "Până la urmă Parlamentul nu a închis ușa niciunei dezbateri, anularea comisiei speciale nu a venit din partea mea, mă bucur că s-a revenit asupra acestei formule și acolo se vor discuta toate lucrurile", a precizat Antonescu.

El a menționat că poziția PNL rămâne aceeași în legătură cu subiectul Roșia Montană, respectiv aceea de a vota împotriva proiectului inițiat de Guvern.

"Nu putem asuma noi în Parlament ceea ce Guvernul nu dorește sau nu poate să asume", a mai susținut liderul PNL.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.055 secunde