Aproximativ 60.000 de posturi vacante de bugetari ar putea fi desființate de Guvern

114

Articole de la același autor

Un număr de aproximativ 60.000 de posturi vacante ar putea fi desființate, conform unei ordonanțe de urgență care ar putea fi adoptată de Guvern, a anunțat, ieri, premierul Victor Ponta, care a adăugat însă că măsura nu este valabilă pentru sănătate și educație.

"Astăzi avem o ordonanță de urgență inițiată de ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației, dar discutată cu toată lumea, privind o reformă a aparatului administrativ central. Vor fi desființate aproape 60.000 de posturi vacante, posturi fie neocupate, fie nebugetate, păstrate în general în diverse structuri pe acel principiu unu la șapte și pentru păstrarea - nu mă ascund să spun - a funcțiilor de conducere care aveau nevoie să aibă în spate un număr de posturi, chiar și vacante. Vreau să precizez de la început că vorbim despre eficientizarea - este un prim pas, vor urma și altele - aparatului administrativ, în primul rând central", a spus premierul. 

Ponta a mai adăugat că România se încadrează în acest fel în toate obligațiile asumate privind numărul de personal bugetar. El a atras atenția asupra faptului că nu vor fi desființate posturile vacante din sănătate și educație. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6833 secunde