Guvernul vrea să majoreze ajutoarele sociale de la 1 iulie pentru a compensa creșterea prețurilor la energie

127
Guvernul vrea să majoreze ajutoarele sociale de la 1 iulie pentru a compensa creșterea prețurilor la energie - ponta-1368172079.jpg
Guvernul vrea să majoreze ajutoarele sociale de la 1 iulie pentru a compensa creșterea prețurilor la energie, iar alocația pentru susținerea familiei va crește în medie cu 30%, a declarat primul-ministru Victor Ponta, după întâlnirea cu cu președintele Băncii Mondiale, Jim Yong Kim, de la Palatul Victoria.

"Începând cu data de 1 iulie suntem capabili de a majora ajutoarele sociale pentru a compensa creșterea prețurilor la energie astfel venitul minim garantat va crește în medie cu 13% în două tranșe, iar alocația pentru susținerea familiei va crește în medie cu 30%. Un alt program extrem de important și în care am avut întârzieri nepermise este cel referitor la modernizarea infrastructurii sistemului de justiție. Aici avem un grad de utilizare a creditului de sub 50% și în mod sigur pentru justiția din România finalizarea acestui proiect va reprezenta nu doar necesitate ci și un real ajutor", a spus Ponta.

Potrivit acestuia, Guvernul urmărește ca beneficiile acestei creșteri economice a României să se distribuie mult mai echitabil astfel încât de acestea să beneficieze categoriile de populație cele mai vulnerabile, respectiv pensionari, populația din zonele rurale, șomeri, tineri, reprezentanți ai minorității rrome, cei care au cea mai mare nevoie de a beneficia în continuare de programe de asistență și de distribuire echitabilă". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.843 secunde