Președintele Traian Băsescu:

"Ar fi o cheltuială inutilă să construim propria flotă de transport, putem angaja din privat"

491
2
Președintele Traian Băsescu a explicat, ieri, că România nu își va construi o flotă de transport, deoarece ar reprezenta o cheltuială "inutilă" din moment ce statul poate contracta capacități de transport din privat.
Președintele a fost întrebat de ce România nu întreține o flotă comercială pe măsura portului Constanța, unul dintre cele mai mari din Europa, Traian Băsescu afirmând că statul nu intenționează să construiască o nouă flotă după vânzarea celei de dinainte de Revoluție.
"România a avut flotă de stat, o flotă care, la Revoluție, avea 14,5 ani vârstă medie. Flota a fost în proces de privatizare, vapoarele s-au vândut, s-au tăiat, iar statul român nu intenționează să finanțeze construcția de nave, considerând că acest lucru este o treabă a sectorului privat", a spus șeful statului.
Pe de altă parte, Băsescu a menționat că România nu suferă de capacități de transport pentru mărfurile pe care are nevoie să le exporte sau să le importe.
"Ar fi o cheltuială inutilă să construim propria flotă, când există capacități de transport disponibile și care pot fi angajate oricând", a explicat președintele. De asemenea, el a comentat că "nave există, porturi nu sunt".

Comentează știrea

admirator
19 august 2011
dar cum

incurajeaza (si sustine economic) statul roman, armatorii romani?

rex
19 august 2011
nenea hahait

nu ar fi mai bine sa plateasca si cei ce au ajutat la disparitia flotei (taiate, vandute), sau asta doare in ceace il priveste pe acest "nene" care hahaie fara noima cam des. parca nici usturoi nu a mancat si nici gura nu-i miroase.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3638 secunde