Armonia interetnică din Dobrogea, celebrată la Cumpăna

349
Primăria Cumpăna, împreună cu Consulatul General al Republicii Turcia din Constanța, Muftiatul Cultului Musulman și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța organizează, duminică, 29 mai, un eveniment dedicat conviețuirii interetnice în spațiul Dobrogean.
Activitățile se vor desfășura începând cu ora 11.00, la sala de sport "Victoria Cumpăna" din localitate. Participanții se vor putea bucura de cea de-a IV-a ediție a Concursului de Artă Culinară Tradițională a etniilor din județul Constanța. Astfel, vor fi prezentate mâncăruri cu specific turcesc, tătăresc, armean, albanez, bulgă-resc, grecesc, evreiesc, italian, maghiar, polonez, ruso-lipovenesc și aromân. De la ora 13.00, se vor desfășura activități sportive precum lupte tătărești, demonstrații de judo și de tir cu arcul susținute de membrii clubului Hunter din Constanța.
În același timp, pe scenă vor evolua mai multe ansambluri de dans: "Karldelen", "Româncuța", "Cansu", "Veria" din Techirghiol, "Elpis" din Constanța, "Dor" din Tulcea. De asemenea, auditoriul va avea parte de recitalurile soliștilor Rustem Memetov, Gulizar Berikova și Cemil Karikov din Crimeea.
Menționăm că, începând astăzi și până la 1 iunie, va fi deschis Parcul de agrement din localitate în care vor fi amplasate jocuri pentru copii și tineri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4617 secunde