Concurs "Constanței i-ar fi mai bine cu Victor Manea primar"

1182

Articole de la același autor

Consilierul local și fostul candidat pentru Primăria Constanța în 2008, Victor Manea, a vorbit ziarului "Cuget Liber" despre activitatea sa în cadrul CLM, intenția unei noi candidaturi și problemele municipiului.

- Îl vom mai vedea pe Victor Manea cu elefantul pe străzile Constanței la anul? Vă mențineți ideea de a candida?
- Poate o să îl vedeți cu elefanții. Despre candidatură, nu știu. Vom vedea. Eu îmi doresc să fiu primarul Constanței pentru a rezolva mai multe probleme, nu pentru Victor Manea. În primul rând, nu sunt locuri de muncă. Dacă vă uitați pe stradă, mai toți oamenii sunt cu ochii în pământ, asta denotă o populație cu multe griji. La soluționarea acestora trebuie să contribuie administrația locală. Ea trebuie să aducă pe plan local companii care plătesc bine. Degeaba avem clădiri înalte, dacă în ele lucrează oameni cu 700 de lei pe lună. Vă dau exemplul comunei Peștera: a dat drumul la investiții pe eoliene și are acum un buget considerabil, nu mai are nevoie de Consiliul Județean. La fel s-ar putea face și în Constanța, care are un potențial deosebit.

- Credeți că orașul se îndreaptă în direcția bună?
- Din punctul meu de vedere, de 20 de ani, Constanța bate pasul pe loc. Nici într-o direcție bună, nici într-o direcție proastă. Mai mult decât dezvoltarea pe partea de turism nu s-a făcut, dar trebuie să înțelegem că România nu are un potențial turistic deosebit, decât pe Delta Dunării. Litoralul nostru nu se compară nici măcar cu litoralul bulgarilor, darămite cu al turcilor, grecilor, italienilor, spaniolilor. Investițiile trebuie făcute în direcțiile dezvoltării economice. Constanța ar trebui să fie New York-ul României.

- În actualul context politic, vă vedeți la braț cu Radu Mazăre, făcându-i campanie electorală?
- Pe mine mă puteți vedea la braț cu o femeie, nu cu un bărbat. Dar depinde de ce voi face în momentul respectiv. Partidul mi-a dat în responsabilitate două localități: Constanța și Mangalia, așa că sunt multe de făcut.

- La ședințele de CLM, sunteți printre puținii consilieri care își exprimă opinia. S-ar presupune că, de când cu USL, proiectele trec mai ușor.
- Ele au mers ca unse întotdeauna, din păcate… sau din fericire, depinde cum privești problema. Eu nu m-am dus în Consiliu să fiu un ridicător de mână și să terminăm ședința în cinci minute. Este preocuparea mea, altfel nu m-aș fi făcut consilier. N-am vrut să fiu consilierul Constanței, am vrut să fiu primarul Constanței, pentru că am avut o altă viziune asupra administrației locale. Nu s-a putut, am rămas consilier și am încercat acolo să promovăm cât mai multe dintre proiectele noastre.

- Câte dintre proiectele din campanie le-ați aplicat ca și con-silier?
- Niciunul. Avem, de exemplu, de anul trecut, un proiect de trecere în subteran a rețelei de cabluri din Constanța. Vom face o comisie, coordonată de Ovidiu Cupșa, pentru un proiect de hotărâre. Din păcate, discutăm de anul trecut de acest lucru și ne mișcăm mai greu. Nu știu să vă spun de ce a durat atât. Nu am discutat chiar atât de "sus" (n.r. - cu Radu Mazăre), dar nu văd de ce nu ar trece un astfel de proiect.

- Cum i-ar fi mai bine Constanței, Victor Manea primar sau Radu Mazăre primar?
- Din punctul meu de vedere? Victor Manea! Dacă eu n-am încredere în mine, cine să aibă?

- Așezați în ordinea importanței următoarele probleme ale Constanței: câinii fără stăpân, spațiile verzi, salubrizarea, Peninsula Constanța, Ghetoul Tomis Nord, pachetele pentru pensionari.
- Peninsula Constanța, câinii fără stăpân, spațiile verzi, salubrizare, Ghetoul Tomis Nord, pachete pensionari.
- Este proiectul privind cartierul de containere din Tomis Nord o variantă viabilă?
- Nu! Dacă vorbim de educație, de modele, nu putem să punem laolaltă persoane din aceeași categorie socială, mai ales din cea de jos. Mă refer la copii care nu vor avea modele; neavând modele, se vor exprima așa cum vor vedea în jur. De aici cred va pleca o serie întreagă de probleme și eu nu am văzut nicăieri un astfel de proiect social în lume asta care să fi rezolvat vreo problemă, ci din contră, a adus mai multe. Cred că, pe termen mediu și lung, vom avea mari dificultăți cu el. Indiferent unde ar fi amplasat. Uitați-vă cum arată clădirile din Piața Ovidiu care au fost locuite de persoane care nu au modele, neîntreținute, chiar mai grav de atât. Mie mi-e frică de faptul că dintr-o faptă bună va ieși o problemă mare pentru Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3843 secunde