Astaldi va construi în 15 luni tronsonul Cernavodă-Medgidia pentru 498,8 milioane de lei, fără TVA

1262
Oferta asocierii Astaldi-Max Boegl a fost desemnată câștigătoare în cadrul noii licitații organizate pentru execuția tronsonului de autostradă Cernavodă-Medgidia, informează Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR). Potrivit acesteia, valoarea ofertei câștigătoare este de 498,8 milioane de lei, fără TVA, în vreme ce valoarea estimată a contractului a fost de 726,2 milioane de lei fără TVA.
De asemenea, asocierea câștigătoare se angajează să realizeze proiectarea și execuția tronsonului în 15 luni, în loc de 24 de luni, cât a estimat CNADNR.
Proiectul are ca scop realizarea a 20,49 km de autostradă. Proiectarea va dura trei luni, execuția 12 luni, la care se adaugă 48 de luni perioadă de garanție. Finanțarea va fi asigurată de la Banca Europeană de Investiții, din fonduri de Coeziune de la Comisia Europeană și de la bugetul de stat.
"Față de valoarea contractului de proiectare și execuție reziliat cu Antreprenorul Colas, în valoare de 634.398.435,78 lei fără TVA, noul contract atribuit în urma desfășurării procedurii de achiziție publică va costa cu peste 135 milioane lei mai puțin. Totodată, termenul pentru proiectarea și execuția tronsonului de autostradă Cernavodă - Medgidia a fost diminuat de la 24 la 15 luni, deschiderea traficului fiind astfel posibilă în cursul anului 2012. Lucrările executate de către noul antreprenor vor avea patru ani de garanție, față de doi ani cât prevedea contractul anterior", susține CNADNR.
Astaldi (Italia) a câștigat recent o licitație pen-tru tronsonul Orăștie-Sibiu, valoarea contractului fiind de 484.839.529,89 lei. Compania se mai ocupă și de construcția tronsonului Timișoara-Arad. De asemenea, se ocupă de lucrările de pe tronsonul Medgidia-Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 03 Septembrie 2011
Stire din Eveniment : Gonea ca un nebun, cu 236 km/h
Pagina a fost generata in 0.2122 secunde