Atenție, constănţeni! Documentele de identitate expirate rămân valabile

373
Atenție, constănţeni! Documentele de identitate expirate rămân valabile - documenteleexpirate1-1606156427.jpg

Articole de la același autor

Chiar dacă v-au expirat documentele de identitate, nu trebuie să vă prezentați la Serviciul Evidență Persoane pentru preschimbare.

„Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 art.4 alin.(5) precizează clar că documentele eliberate de autoritățile publice care expiră în perioada stării de urgență și a stării de alertă își păstrează valabilitatea 90 zile de la încetarea stării de urgență sau alertă”, precizează purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa, Ionela Bărboi.

Dacă aveți o urgență și trebuie să vă preschimbați în această perioadă cartea de identitate, nu uitați să vă faceți programare online pe site-ul Direcției Locale de Evidență Persoane - https://programaridlepct.primaria-constanta.ro/ pentru a evita aglomerația de la ghișeu. De pe același site puteți afla și care sunt actele necesare pentru obținerea cărților de identitate și a vizelor de reședință, pe care vă rugăm să le aveți la dumneavoastră, pentru a nu fi nevoiți să vă reprogramați.

„Rugăm constănțenii care renunță la o programare să anunțe acest lucru pe adresa de mail [email protected], pentru ca în locul lor să poată fi reprogramate alte persoane. Facem apel la toate instituțiile să țină cont de legea care prevede menținerea valabilității actelor și să accepte documentele care au termenul de valabilitate expirat”, mai transmit reprezentanţii Primăriei Constanţa.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3284 secunde