Calvar în trafic, pe o stradă din Constanța. „Vrem sens unic, altfel nu se mai poate!”

3255

Articole de la același autor

Locuitorii unei străduțe înguste din municipiul Constanța, unde traficul este un calvar, lansează un apel către autoritățile locale: „Pe zeci de străzi din oraș au fost instituite sensuri unice, de ce nu și pe aleea noastră?”.

Aleea Garofiței este o arteră secundară, între zonele ICIL și Casa de Cultură, paralelă cu Bulevardul 1 Decembrie 1918. Deși între blocuri, străduța este veșnic aglomerată: ba de mașinile locuitorilor din zonă, staționate pe o parte și cealaltă a carosabilului, ba de cei care vor să ajungă la Piața Balada, la Școala Gimnazială nr. 24 „Ion Jalea” sau la alte unități comerciale din zonă. În consecință, traficul pe această arteră este, de mulți ani, un calvar, după cum reclamă locuitorii din zonă. Pe o porțiune din stradă, respectiv cea spre zona ICIL, a fost instituit deja sensul unic. Ar fi nevoie, reclamă locuitorii, să fie luată aceeași măsură și pe porțiunea cuprinsă între intersecția cu strada București și vecinătatea străzii I. G. Duca.



„Zona din preajma străzii București devine un adevărat calvar, atât pentru șoferii care circulă în această zonă, cât și pentru locuitori. Mașinile parcate pe ambele sensuri fac de multe ori imposibilă circulația, atât a pietonilor, cât și a autoturismelor. Discuții pe ton ridicat, țipete și chiar jignirile sunt la ordinea zilei. Deși au mai fost semnalate aceste neajunsuri primăriei, până în prezent nu s-a întreprins nimic. Având în vedere numărul mare de autoturisme proprietate personală, parcate pe ambele sensuri, precum și funcționarea magazinelor din piață, a celor două supermarketuri și a unei farmacii, care presupun un flux ridicat de mașini, noi, locatarii, propunem restricționarea pe un singur sens”, a semnalat constănțeanul Liviu Olteanu.

Variantele propuse sunt: fie să se impună sens unic dinspre strada București spre Piața Balada, iar apoi spre strada Avram Iancu, strada Sabinelor și B-dul I. G. Duca.

„O altă variantă ar mai fi să se permită parcarea autoturismelor pe un singur sens, să fie inscripționate locurile de parcare şi să fie interzisă parcarea la intersecția aleii Garofiței cu strada București, prin plantarea de stâlpișori”, a mai arătat cititorul „Cuget Liber”.



„Pietonii fac slalomuri printre mașini, punându-și viața în pericol, mai ales că persoanele în vârstă vin cu cărucioare de piață. De asemenea, este nevoie de indicatoare de limitare a vitezei la 10 km/oră”, a mai arătat constănțeanul.

Alți locuitori din zonă consideră, însă, că toate problemele derivă din lipsa locurilor de parcare și găsirea unor soluții care să rezolve acest neajuns ce ar duce și la rezolvarea nemulțumirilor descrise mai sus.

Care a fost răspunsul Primăriei Constanța

Referitor la cele prezentate, reprezentanții Primăriei Constanța au îndrumat constănțenii să transmită solicitările privind resistematizarea rutieră în atenția serviciului responsabil. „Îndrumăm constănțenii să transmită solicitarea către Primăria Constanța, pe adresa de mail [email protected], în atenția Serviciului Management Drumuri și Transport Public, care va analiza cele semnalate, iar în funcție de măsurile care se impun, va fi luată o decizie privind resistematizarea traficului, care va fi supusă dezbaterii în Comisia de trafic. Astfel sunt îndrumați să procedeze toți constănțenii care au sesizări privind modul cum se desfășoară traficul în zona lor”, ne-a precizat purtătorul de cuvânt Ionela Bărboi. 





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5941 secunde