AUR solicită BNR să scadă dobânzile. "Nu este normal ce se întâmplă!"

97
AUR solicită BNR să scadă dobânzile.
AUR solicită BNR să utilizeze cu discernământ dobânda de politică monetară, astfel încât românii și mediul de afaceri să nu fie pedepsiți pentru lipsa de performanță a statului. „Statul se împrumută excesiv și a devenit un concurent al mediului de afaceri în a culege banii de pe piață”, spun cei de la AUR.


„Dobânda-cheie de politică monetară este motivul creşterii accelerate a indicelui ROBOR în ultimele zile, iar ratele bancare au crescut și ele într-un ritm alert, cu sume din ce în ce mai greu de suportat de către români. În unele cazuri, aproape s-au dublat. Nu este normal ca alții să plătească pentru lipsa de performanță a statului român, pentru pensiile speciale nesimțite și pentru subvențiile acordate partidelor de la buget”, a declarat președintele George Simion.

Prim-vicepreședintele AUR Marius Lulea spune că statul se împrumută excesiv pentru a-și finanța deficitul bugetar și datoria publică.

„Antreprenorii români duc banii în zona economică, în servicii și în producție, în vreme ce statul se împrumută excesiv pentru a-și finanța deficitul bugetar și datoria publică. Profitul mediu al companiilor este de aproximativ 10%, ceea ce înseamnă că investițiile cu credite ce au dobânzi de aproape 10% nu se mai justifică. BNR să impulsioneze reforma statului, nu să-i pedepsească pe românii cinstiți și să afecteze mediul de afaceri!”, a afirmat prim-vicepreședintele AUR Marius Lulea.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.7169 secunde