Autorizația de construire în Constanța, emisă doar dacă se asigură un minim de spațiu verde

5569
13
Autorizația de construire în Constanța, emisă doar dacă se asigură un minim de spațiu verde - autorizatie-1500207142.jpg

Articole de la același autor

Lipsa spațiilor verzi din oraș, asociată cu poluarea masivă și cu ritmul alert al vieții citadine, are efecte negative asupra psihicului locuitorilor. Subiectul, a fost mereu dezbătut, cu atâtm mai mult cu cât pe spațiile verzi s-au ridicat betoane. 


Cum Constanța se clasează mai mereu în topul localităților unde se construiește într-un ritm alert, iar spațiul verde tinde să dispară pe zi ce trece, reprezentanții administrației publice din Constanța au întocmit, pe baza propunerilor venite din partea locuitorilor, un Regulament privind asigurarea suprafeței minime de spații verzi pentru lucrările de construcții și amenajări autorizate în Constanța. 


Concret, prevederile Regulamentului se vor aplica la elaborarea, avizarea și aprobarea atât a documentațiilor de urbanism, cât și a proiectelor tehnice pentru realizarea clădirilor și amenajărilor propuse pe teritoriul municipiului Constanța. 


Așadar, Primăria Constanța intenționează să elibereze autorizația de construire numai dacă se asigură suprafața minimă de spații verzi și plantate stabilite în funcție de destinația construcției. 


În ceea ce privește obligativitatea existenței spațiului verde în zona în care se construiește, suprafața minimă de spații verzi se va stabili în funcție de destinația construcțiilor, prin raportare la suprafața terenului ori la alți indicatori specifici. 


În acest context, pentru construcțiile administrative, minimul de teren amenajat cu verdeață este de 50% din suprafața terenului, din care minim 20% va fi amenajat la sol, pe suport vegetal permeabil. Pentru construcțiile comerciale și de servicii, vor fi prevăzute spații verzi și plantate, cu rol decorativ, de protecție și agrement, în exteriorul clădirii sau în curți interioare de 50% din suprafața terenului, din care minim 20% amenajat la sol, pe suport vegetal permeabil. 


Totodată, pentru construcțiile de alimentație publică, se va asigura o suprafață de spații verzi de 50% din suprafața terenului, din care minim 20% amenajat la sol. 


În plus, din document mai reiese că pentru viitoarele construcții de cult se va asigura verdeață pe o suprafață de 40% din cea a terenului. În aceste cazuri, nu se vor admite excepții decât în zonele protejate sau pentru clădiri monument. Totodată, investitorii construcțiilor culturale vor trebui să asigure spații verzi pe 30% din suprafața construită. 


Cei care vor dori să facă o nouă unitate de învățământ, respectiv, creșe, școli, gradinițe, liceee, universități sau cămine pentru studenți, trebuie să asigure verdeață pe 30% din suprafața terenului, pe de altă parte, pentru creșe și leagăne de copii vor trebui prevăzute spații verzi și plantate de minim 15 mp/copil, în timp ce pentru grădinițe, vor fi prevăzute spații verzi de minim 5 mp/copil. 


Investitorii sau proprietarii viitoarelor construcții de sănătate, de funcțiune turistică sau pentru locuințe unifamiliale sau colective vor trebui să asigure spații verzi pe minim 30% din suprafața terenului. În schimb, cei care vor face construcții sportive vor trebui să asigure minim 40% de suprafață cu verdeață. 


O prevedere importantă a viitorului Regulament constă în faptul că, indiferent de funcțiunea construcțiilor, este obligatorie asigurarea unei suprafețe de spațiu verde amenajat la sol de minim 20% din suprafața terenului, restul putând fi amenajat în planul fațadelor sau la nivelul teraselor construcțiilor propuse. 


Pe de altă parte, în cazul în care obligativitatea asigurării suprafeței de spațiu verde amenajat la sol nu este posibilă, procentul de spații verzi poate fi asigurat prin amenajarea unor noi spații plantate într-o zonă indicată de autoritatea locală prin autorizația de construire. 


În altă ordine de idei, până ce va ajunge pe masa consilierilor locali pentru a fi votat, Regulamentul privind asigurarea spațiilor verzi se află în dezbatere publică. Drept urmare, până la data de 25 iulie 2017 se mai pot trimite propuneri sau sugestii cu valoare de recomandare. 


Ele pot fi transmise în scris, prin poștă, la sediul din bd. Tomis nr. 51, prin fax, la nr. 0241/488189, 0241/488195 sau prin email, la adresa [email protected]


Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
unde ???
17 iulie 2017
alo,primaria...

.... Inspectia de stat in constructii, Itm.... o gramada de institutii de stat care vegheaza in domeniu...ce masuri i au pt respectarea legii? mai nimic, ard gazul... pe strada Avram Iancu nr 57 , se construieste de mai bine de un an, fara autorizatie de constructie; s au facut sesizari la toate institutiile mai sus mentionate ,din octombrie 2016 au dosar la parchet...II doare n cot , ei continua constructia , deja au turnat placa pt etajul 3 , etaj care este la inaltimea blocurilor cu 4 etaje din jur... oare trebuie chemat Putin sa rezolve problema?

unul
17 iulie 2017
ZBOR DEASUPRA UNUI CUIB DE CUCI

Mda ... povesti ... fraierii trebuie sa prevada spatiu verde, iar barosanii vor amenaja spatii in zona indicata de autoritatile locale. Pe bune, astia vor sa fie crezuti?

Alvarez Silvia
21 iulie 2017
Credite Easy pentru toți oamenii să obțineți mail [email protected]

Credite easy rapide și fiabile în doar 48 de ore pentru oricine de la 10.000 € la 500.000 € cu un 2 %, pentru mai multe informații vă rugăm să contactați [email protected] acest e-mail vă rugăm să share sau publica grupul tau pentru a realiza proiectul dumneavoastră viitoare.

Alvarez Silvia
21 iulie 2017
Credite Easy pentru toți oamenii să obțineți mail [email protected]

Noapte buna doamna / / Domnul [email protected] din toate colturile lumii, vă Nevoie de împrumuturi de bani între persoane fizice pentru a face față Dificultăți financiare pentru a obține în cele din urmă din impas care Bănci, prin respingerea fișierelor de cererea de credit? I 'm A de experți financiar, si am avut servit Banca populaire Rive de Paris; Eu sunt în măsură să vă un împrumut de la suma pe care ai Nevoie și cu condiții care vă vor face viața mai ușoară. Aici sunt zonele În care te pot ajuta: împrumut financiar imobiliar gata să Investiții datoria consolidare linia de credit a doua ipoteca Credit de răscumpărare credit de nevoi personale sunt fișier, interzise bancă și tu Nu au favoarea băncilor sau mai bine aveți un proiect și trebuie să Finanțare, un fișier de rău de credit sau nevoie de bani pentru a plăti Facturi, fondurile să investească pe afaceri. Deci, dacă aveți nevoie pentru a Simțiți-vă liber să mă contactați pentru a afla mai multe despre bani de împrumut mea Condiții foarte favorabile. Deci, eu sunt soluția la problemele tale Financiar ofer de €5000 la 35. 500 €0 cu o garanție de bine studiate. Persoană de contact: [email protected] [email protected]

Alvarez Silvia
21 iulie 2017
Credite Easy pentru toți oamenii să obțineți mail [email protected]

Buna ziua dragi prieteni și soldaților. Gata ușor pentru a obține [email protected] veți avea griji financiare? Doresc să investească într-un proiect? Vrei pentru a relansa afacerea dumneavoastră? Vrei o mulțime de alte lucruri? Atât de încântat să maro cu interesul de 2 %. [email protected] Vă mulțumim pentru a face o viață nouă.

Alvarez Silvia
21 iulie 2017
Credite Easy pentru toți oamenii să obțineți mail [email protected]

Buna ziua doamna / / Domnul [email protected] Ai nevoie să împrumute de la €5000 la € 10 de milioane pentru constructie, proiect imobiliar, crearea de propria afacere, relua activitatea dumneavoastră personale, aveți dorința de a realiza și sunteți în dificultăți financiare, contactați-mă prin e-mail, pentru că am oferi împrumuturi între persoane fizice în toate de securitate și de încredere la cele mai bune rata de 2 % în condiții de siguranță, fiabile... Cele mai bune oferte de credite rapide si foarte fiabile pentru proiectele dumneavoastră. Răspuns rapid: [email protected] Credite Easy pentru a obține pentru toți oamenii!

Alvarez Silvia
21 iulie 2017
Credite Easy pentru toți oamenii să obțineți mail [email protected]

Atenția dumneavoastră vă rugăm să de e-mail pentru a contacta [email protected] Doriți să vrea să facă o astfel de publicare în grupul de a împărtăși și de a extinde serviciile noastre de asistență. Acest mesaj este dat la oameni, pentru cei săraci sau celor care au nevoie de un împrumut special, reconstrui viața lor. Sunteți în căutarea gata pentru a crește activitatea dumneavoastră la o dată și pentru realizarea unui proiect, atât un apartament, dar tu nu sunt permise pentru a transfera fișierul de vară sau banca a refuzat. Eu sunt un grant privat împrumuturi al Ordinului 5000 €5 milioane de euro pe persoană va fi capabil să respecte condițiile. Eu nu sunt o bancă și nu are nevoie de o mulțime de documente care aveți încredere să faci, dar ai nevoie de un târg, sincer, inteligent și de încredere. Durata de viață a împrumutului pentru oamenii din Europa și din întreaga lume (Franța, Belgia, Elvetia, Italia, Canada, Portugalia, Mauritius,...). Meu rata dobânzii este de 3 % pe an. Dacă ai nevoie de bani pentru alte motive, nu ezitati sa contactati pentru mai multe informații. Sunt disponibile pentru a satisface clienții mei în mai mult de cinci zile după ce a primit cererea dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să contactați-mă pentru mai multe informații. Aici este meu poștă: E-mail pentru contact [email protected]

Alvarez Silvia
21 iulie 2017
Credite Easy pentru toți oamenii să obțineți mail [email protected]

Credite Easy pentru toți oamenii să obțineți mail [email protected] Obține un împrumut rapid și de încredere în doar 48 de ore, vă spun că nimic nu bate viata, deoarece nu mai aveți un loc de muncă, te simti inutil. Nu fac mai este soluția. Împrumut între 10.000 și 5 milioane de euro persoanelor fizice pentru ajutorul lor și-a îndeplinit visele lor ca un credit pentru crearea de afaceri, imobiliare, auto si altele. Rapid vă rugăm să contactați Préteuse pe ei poștă electronică adresă [email protected] Disponibile de împrumut în 48 de ore

Alvarez Silvia
21 iulie 2017
Credite Easy pentru toți oamenii să obțineți mail [email protected]

Disponibile de împrumut în 48 de ore Bună ziua domnilor și doamnelor, Obține un împrumut rapid și de încredere în doar 48 de ore valoarea Între 10.000 € si € 950 de milioane cu o rată a dobânzii de 2 % și nici cheltuielile false. Să aibă obiective și vise realizat ca Finanțarea o casă, cumpara o masina, crearea de o companie pentru Administrarea sa și deveni lider propriu dar mijloacele sunt limitate. Mai multe grijă să îți sunt special creditor și scopul este de Pentru a ajuta oamenii care sunt în nevoie. Contactati-ma pe [email protected] să se bucure de ea. vă mulțumesc.

Liviu Burebista
22 iulie 2017
Ai gresit adresa

Doamna Silvia a-ti gresit adresa domna, psihiatria nu este aici. Dute si ofera credite in alta parte, aici este vorba despre altceva.

Răspuns la: Credite Easy pentru toți oamenii să obțineți mail [email protected]
Adăugat de : Alvarez Silvia, 21 iulie 2017
Disponibile de împrumut în 48 de ore Bună ziua domnilor și doamnelor, Obține un împrumut rapid și de încredere în doar 48 de ore...
13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6355 secunde