Banias condamnă politica de defrișare practicată de "clanul Mazăre"

1169
Banias condamnă  politica de defrișare practicată de
Președintele Organizației Județene a PDL Constanța, senatorul Mircea Banias, a criticat, ieri, "acțiunile Primăriei de a tăia copacii pentru a amenaja spații de parcare". Liderul democrat liberalilor de la malul mării se referă la acțiunile de defrișare care au loc, zilele acestea, în zona Abator din municipiul Constanța și care, susține el, dovedesc "inconștiența" administrației publice locale, dar și "la fel de grav, lipsă de respect față de locatarii blocurilor din împrejurimi care nu au fost în niciun fel consultați și care sunt nemulțumiți".
Din acest punct de vedere, Mircea Banias consideră că edilul-șef "Radu Mazăre ar trebui să rezolve problema parcărilor cu mai multă atenție și să nu defrișeze spațiile verzi din oraș, care și așa sunt puține". În continuare, parlamentarul constănțean susține că, "din păcate, aceasta nu este o excepție, ci o politică a clanului Mazăre". Banias ține să precizeze, în același context că, în opinia sa, ridicarea mall-ului din Parcul Tăbăcărie, obiectiv comercial pentru care o suprafață considerabilă de spațiu verde a fost sacrificată, nu e tocmai un episod uitat de constănțeni. "Aceste locuri de parcare se puteau face evitând tăierea copacilor, iar dacă aceștia erau cumva prea bătrâni, se impunea înlocuirea lor cu exemplare tinere și sănătoase, nu cu beton", a adăugat senatorul Colegiului 4.
Democrat liberalul admite că în Constanța sunt necesare atât spațiile comerciale, cât și locurile de parcare, însă consideră că, pentru ca acestea să fie realizate, nu e recomandată distrugerea întregii vegetații a municipiului.
"Poate că Radu Mazăre ar fi trebuit să se uite mai atent la orașele din Brazilia cu care e înfrățit municipiul Constanța. Nu cred că în aceste orașe se taie palmierii pentru a se amenaja locuri de parcare", a conchis liderul Organizației Județene a PDL Constanța, senatorul Mircea Banias.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3429 secunde