La mâna minorităților

395
La mâna minorităților - 001c10d28e514c413b461eae83abdb4b.jpg
Nu mai este un secret pentru nimeni că ori de câte ori una dintre taberele din Parlamentul României mai are nevoie de niscaiva voturi, primul gând se îndreaptă către minorități. De fapt, până să se adune și să se scadă ei între ei, până să mai racoleze niște colegi din cealaltă tabără, toți pornesc numărătoarea de la 19 (primii 18 fiind deputații minorităților naționale reprezentate oficial în Parlamentul României).
Nici faimoasa moțiune care se va vota marți și care are miză mare, respectiv căderea Guvernului Boc, nu a ieșit din tipare. Printr-un comunicat de presă, senatorul social-democrat Alexandru Mazăre a cerut public, zilele trecute, deputaților comunităților tătară și turcă din România, să susțină moțiunea inițiată de PSD. Parlamentarul de Constanța încearcă să îi convingă pe cei doi colegi ai săi cu argumente… doar populiste.
Asemenea lui Alexandru Mazăre, potrivit comunicatului, fac apel la cei doi parlamentari ai minorităților turcă și tătară și deputatul Eduard Martin și senatorul Nicolae Moga.
Este absolut jenant demersul pesediștilor! Nu trebuie să uităm că, cel puțin în ceea ce îi privește pe turci, la Constanța, social-democrații i-au tras de nenumărate ori… în țeapă. Revin cu exemplul ultimei campanii pentru Primăria Constanța, atunci când Radu Mazăre, fratele senatorului Alexandru Mazăre, care azi face apeluri prin presă, le promitea turcilor marea cu sarea dacă îl susțin în alegeri. L-au susținut, protocolul faimos îl păstrez cu sfințenie și acum și ori de câte ori întreb cu ce s-au ales turcii din el… yok!!!
Cât îi privește pe tătari… îl întreb atât pe senatorul care se ploconește acum prin presă la picioarele minorităților: de ce nu a intervenit niciodată până acum, nici în mandatul trecut și nici în actualul, la fratele lui pentru a li se aproba și tătarilor acordarea numelui unei personalități a lor unei străzi din Constanța?! A încercat la un moment dat să îi sprijine în acest sens regretatul deputat Corneliu Dida, dar odată cu decesul lui s-au dus și șansele tătarilor de a mai trece de ușile pesediștilor constănțeni.
Pe de altă parte, nu poți să spui decât că este jenant pentru petiționarul Alexandru Mazăre să apeleze la presă pentru a transmite acest mesaj, mai mult de intimidare și generator de dispute în sânul comunităților, în loc să discute direct cu colegii săi parlamentari pe lângă care, de altfel, trece pe holurile Parlamentului ca și cum i-ar vedea pentru prima dată în viață.
Nu știu cum vor vota cei 18 reprezentanți ai minorităților naționale pentru că abia luni vor lua o decizie în cadrul grupului de la Camera Deputaților. Știu însă că ar trebui să le dea o lecție acelor colegi care îi văd doar ca pe o masă de manevră în situații critice și care apelează la ei doar atunci când mai au nevoie de niște voturi pentru a-și atinge scopurile. Pe de altă parte, ar cam fi momentul ca toți reprezentanții minorităților naționale, inclusiv cei ai UDMR, să își asume o poziție în actualul context politic și să înțeleagă că există tabăra guvernării cu bune și cu rele, cu funcții și oportunități, cu avantaje și dezavantaje, dar și cea a opoziției care, ce-i drept, în situația de față, i-ar face mai… populari.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 09 Iunie 2010
Stire din Comentarii : Nu plânge pentru noi, Bulă!
Sâmbătă, 05 Iunie 2010
Stire din Comentarii : CSI: Diverta sau de ce moare lanțul?
Vineri, 04 Iunie 2010
Stire din Comentarii : Ce-ai face dacă...
Miercuri, 02 Iunie 2010
Stire din Comentarii : Sado-masochiste și tâmpiți
Marţi, 01 Iunie 2010
Stire din Comentarii : Iubiți-i!
Sâmbătă, 29 Mai 2010
Stire din Comentarii : Cine mai muncește aici?
Pagina a fost generata in 0.399 secunde