Ce-ai face dacă...

460
Ce-ai face dacă... - 185665bed90c21159296de818c6929b3.jpg
Ce-ai face dacă soțul aproape ucis în bătaie de trei zănateci ar fi ținut cinci ore pe o targă rudimentară din lemn și apoi ar intra în comă în lipsa unui doctor?
Ce-ai face dacă ai fi nevoit să ameninți că te arunci de la etaj în cazul în care nu-ți este plătit salariul pentru care ți-ai rupt cârca luni de zile?
Ce-ai face dacă ți-ai trimite odrasla la grădiniță, iar tavanul acesteia s-ar prăbuși la doi pași de ea, în vreme ce constructorul și proiectantul își aruncă pisica moartă unul altuia?
Ce-ai face dacă te-ai numi AC/DC și ai fi nevoit să plătești sute de euro șpagă drumarilor români, astfel încât să-ți poți instala scena pentru următorul concert, din Italia?
Ce-ai face dacă demnitarii ți-ar cere să te sacrifici - dulce ipocrizie -, în vreme ce ei ar cheltui mii de euro lunar pe limuzine, secretare, telefoane și deplasări complet inutile în toate colțurile lumii?
Ce-ai face dacă tu ți-ai toci coatele pe băncile școlii ani buni, iar vreun țafandache ți-ar ocupa postul pentru că "știe pe cineva de la partid"?
Ce-ai face dacă șoferul care a dat peste tine pe zebră ți-ar rânji bine-mersi, după un an de zile, din aceeași mașină cu care te-a lovit, iar tu ai împinge la roțile căruciorului?
Ce-ai face dacă, Doamne, ferește!, ți-ar muri copilul din cauza unei banale fracturi?
Ce-ai face dacă gradații care ți-au împușcat tatăl la Revoluție s-ar transforma în luptători anticomuniști onorabili?
Ce-ai face dacă ție, mic afacerist, statul ți-ar pune poprire pe conturi pentru că ai întârziat cu câteva zile plata impozitelor, iar eminențele cenușii ale business-ului s-ar alege cu datoriile șterse pe motiv de "investitor strategic"?
Ce-ai face dacă "dezvoltatorul imobiliar" și-ar înalța monolitul la doi pași de fundația casei tale și te-ar băga în pământ la primul pui de cutremur?
N-ai face nimic, îți spun eu. N-ai putea face nimic: n-ai nici sângele fierbinte al grecului, nici seriozitatea neamțului, nici pragmatismul americanului, nici disciplina de fier a japonezului. Dar ai vocația ratării, filonul fatalismului, ADN-ul eternului fraierit. C-așa-i la noi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 02 Iunie 2010
Stire din Comentarii : Sado-masochiste și tâmpiți
Marţi, 01 Iunie 2010
Stire din Comentarii : Iubiți-i!
Sâmbătă, 29 Mai 2010
Stire din Comentarii : Cine mai muncește aici?
Vineri, 28 Mai 2010
Stire din Comentarii : Lui Jean Constantin, cu dor
Joi, 27 Mai 2010
Stire din Comentarii : Stai în groapă?
Pagina a fost generata in 0.6337 secunde