Parlamentarii constănțeni ai minorităților naționale decid luni dacă vor vota moțiunea împotriva Guvernului Boc

769
Parlamentarii constănțeni ai minorităților naționale decid luni dacă vor vota moțiunea împotriva Guvernului Boc - f7dcef5e0ce632bd23e63109b3ebfdaa.jpg
Senatorul PSD Alexandru Mazăre a dat, ieri, publicității, un comunicat de presă prin intermediul căruia face un apel la deputatul UDTTMR Aledin Amet și la deputatul UDTR Iusein Ibram pentru ca aceștia să voteze moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Boc. În acest sens, precizăm că PSD a depus, ieri, ulterior asumării răspunderii de către Executiv pe cele două proiecte de legi care vizează reducerea salariilor bugetarilor și a pensiilor, moțiunea de cenzură "Opriți genocidul social!", moțiune care, cel mai probabil, mâine va fi citită în plen, urmând ca, la începutul săptămânii viitoare, să fie votată.
Făcând mențiunea că această solicitare e asumată și de senatorul PSD de Constanța Nicolae Moga, dar și de deputatul Colegiului 6, Eduard Martin, Mazăre le recomandă celor doi parlamentari ai minorităților naționale, Aledin Amet și Iusein Ibram, "să se gândească bine la măsurile antisociale pe care le propune Executivul, contrare intereselor cetățenilor care i-au votat".

Cea mai importantă decizie din activitatea sa parlamentară
Despre această inițiativă, deputatul constănțean Aledin Amet a declarat că "senatorul Mazăre are libertatea de a face orice demers", dar a explicat că, pentru moment, nu poate da un răspuns, cu atât mai mult cu cât, susține el, nu va fi o decizie individuală, ci una de grup. El a explicat că grupul minorităților naționale din Parlament se va reuni luni într-o ședință, context în care va fi luată o decizie cu privire la poziția pe care grupul o va lua vizavi de moțiunea împotriva Guver-nului. Înainte de această ședință, însă, deputatul constănțean Aledin Amet a precizat că va avea o discuție, în cursul zilei de azi, și cu membrii Biro-ului Executiv al UDTTMR, urmând ca rezultatele acesteia să fie transmise grupului parlamentar ce face parte din arcul guvernamental.
"Nu mă pot pronunța de pe acum. De regulă, deciziile grupului nostru parlamentar sunt unitare. Luni vom ști sigur cum vom proceda. Va fi o hotărâre tranșantă, la nivel de grup, pe care o vom respecta. În orice caz, este o situație delicată. Este, de departe, cea mai importantă poziție pe care trebuie să o adopt de când sunt parlamentar, cea mai importantă decizie. Este nevoie de multă responsabilitate", a afirmat deputatul Aledin Amet.

Sub imperativul responsabilității
La rândul său, deputatul UDTR Iusein Ibram a mărturisit că va fi o decizie de grup, neputându-se încă pronunța vizavi de această atitudine. Ibram a remarcat, însă, un aspect, anume că, deși nu este foarte deranjat de faptul că parlamentarii constănțeni social-democrați au informat presa despre această solicitare, ar fi fost de preferat, totuși, să afle direct de la sursă despre existența demersului. "Suntem colegi în Parlament, ne întâlnim pe aceleași holuri", a declarat deputatul.
"Este, într-adevăr, o situație delicată. E o mare responsabilitate, care însă, nu e neapărat de dorit în situația actuală", a subliniat parlamentarul constănțean. Ca și Aledin Amet, Iusein Ibram a insistat asupra responsabilității ce derivă din votarea în favoarea sau împotriva acestei moțiuni de cenzură menită să determine căderea Executivului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2521 secunde