Băsescu: Brexit și SUAexit - semnale că popoarele vor să stopeze guvernările care au uitat să privească la oameni

157
1
Băsescu: Brexit și SUAexit - semnale că popoarele vor să stopeze guvernările care au uitat să privească la oameni - basescuincruntat-1478687767.jpg

Articole de la același autor

Rezultatul alegerilor din SUA reflectă o decizie a poporului american care, într-un fel sau altul, spune "nu" elitei politicii din țară, consideră fostul președinte Traian Băsescu, adăugând că Brexit și "SUAexit" reprezintă semnale că popoarele sunt tentate să pună capăt prin vot guvernărilor care au uitat să privească spre proprii cetățeni.


"Dacă ar fi să o compar, aș spune că după Brexit e SUAexit. Adică, o decizie prin vot a poporului american care, într-un fel sau altul, spune nu establishment-ului politic din țară, pentru că Donald Trump nu provine din partide, provine direct din business. Pe de altă parte, este un semnal extrem de puternic că Uniunea Europeană nu-și mai poate face iluzii, că fără a schimba major modul de funcționare a Uniunii lucrurile vor putea merge înainte. Este clar că popoarele, după exemplul britanic și american, vor lua ele decizii prin vot și vor respinge capacitatea politicienilor de a li se adresa. Adică, în momentul de față, toate Guvernele privesc la interesele post-naționale, la crearea unui mediu de afaceri bun pentru multinaționale și au uitat să privească la oameni, la propriile popoare. Ori, cele două semnale, din Marea Britanie și SUA, arată clar că popoarele sunt tentate să pună capăt, să stopeze această guvernare. (...) Trebuie revenit la guvernarea pentru oameni", a declarat miercuri pentru Agerpres Traian Băsescu.


În ceea ce privește relația SUA cu România, președintele PMP a spus că nu anticipează schimbări majore.
"De altfel, Trump, în discursul prin care și-a anunțat victoria, nu lasă dubii. A declarat că prietenii SUA vor rămâne prietenii SUA, a declarat că va încerca să rezolve disputele prin înțelegeri, deci un semnal pentru toți cei care se consideră adversari ai SUA, dar este evident că el va avea ca primă preocupare SUA, poporul american. Este foarte important dacă va delega, așa cum a făcut Obama, politica externă către vicepreședinte", a arătat Băsescu.


Comentează știrea

Hollywood
10 noiembrie 2016
Da Băse

Așa este cum zici, cu atâta înțelepciune. Dar tu cu care ochi te uitai spre popor că nici până astăzi n-am reușit să mă dumiresc. Plm.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7314 secunde