Băsescu cheamă partidele parlamentare la consultări

338
Președintele României, Traian Băsescu, a trimis, ieri, o scrisoare președinților partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, prin care îi invita, luni, 13 decembrie, la ora 15,00, la Palatul Cotroceni, la o discuție cu privire la mai multe teme prioritare.
Potrivit Administrației Prezidențiale, temele care ar urma să fie dezbătute la întâlnirea cu șeful statului sunt perspectivele economice și sociale ale anilor 2011 și 2012, probleme legate de accesul României în Spațiul Schengen și prioritățile legislative până la sfârșitul anului 2010.
Fiecare delegație poate fi alcătuită din trei persoane, susține Administrația Prezidențială.
Liderul Partidului Conservator, Daniel Constantin, a declarat că decizia de participare la consultările de la Cotroceni va fi luată, luni, în ședința Biroului Executiv Central al formațiunii. Daniel Constantin a adăugat că temele de discuție propuse de președintele Traian Băsescu sunt extrem de importante, însă pot fi discutate "numai într-o democrație care ar funcționa pe principii de normalitate".
Vicepreședintele PNL Mihai Voicu, purtător de cuvânt al partidului, a anunțat, ieri, că liberalii nu vor merge la consultările inițiate de președintele Traian Băsescu. Voicu a arătat că este vorba de o decizie mai veche a PNL care se menține, urmând ca liberalii să participe doar la consultările privind formarea unui nou Guvern.
UDMR va merge la consultările de la Palatul Cotroceni, prilej cu care liderii Uniunii De-mocrate Maghiare din România vor prezenta intențiile lor cu privire la bugetul pe 2011 și măsurile de relansare a economiei.
Social-democrații vor decide, în ședința de luni a Biroului Permanent Național al PSD, dacă vor da curs invitației președintelui de a participa la consultările de la Palatul Cotroceni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6179 secunde